:

Houden Fransen van zoet eten?

Elisa van den Velde
Elisa van den Velde
2025-08-26 13:43:49
Count answers : 28
0
Fransen hebben geen voorkeur voor zoet eten. In Frankrijk zijn voedingsmiddelen voor iedereen beschikbaar, van haute cuisine tot eenvoudige gerechten. De kwaliteit, smaak en verschijning van voedsel zijn belangrijk. De Franse keuken biedt een verscheidenheid aan keuzes voor iedereen. In Frankrijk zijn er tal van restaurants en cafes die een waaier aan voedingsmiddelen aanbieden. De keuken combineert lichte en zware gerechten, gebakken en gestoomde gerechten. Er zijn eetgelegenheden voor alle smaken.
Luuk van de Velde
Luuk van de Velde
2025-08-26 08:21:14
Count answers : 24
0
Het liefst met een café au lait en iets zoets. Broodjes als pain au chocolat, oftewel een chocoladecroissant, zijn dan ook erg populair als ontbijt in Frankrijk. Maar ook de eclair, een zoet broodje dat gevuld is met pudding of room, is een geliefde keuze. Verder eten veel Fransen de chocoladepasta nutella bij het ontbijt: dit kan op de typische baguette gegeten worden, maar ook op crêpes. Ook wentelteefjes, in Frankrijk bekend als pain perdu, zijn een gewild ontbijt in Frankrijk. Dit zoete brood, gebakken in een mengsel van melk en eieren, kun je nog lekkerder maken met bijvoorbeeld kaneel, honing of poedersuiker. Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje. De Fransen zijn dol op een goed dessert. De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes. Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling. Ook de moulleux au chocolat, oftewel een chocolade-lavacakeje, is populair voor na de avondmaaltijd.

Lees ook

Waarom hebben de Fransen zoveel desserts?

De Fransen eten kaas na de hoofdmaaltijd en vóór het dessert. Het minimum aantal kazen op het kaasbo Lees meer

Wat zijn Franse desserts?

Franse desserts zijn onder andere clafoutis, pavlova, Charlotte Russe taart, galette, madeleine cake Lees meer

Jayden Verhoeven
Jayden Verhoeven
2025-08-18 19:05:29
Count answers : 29
0
Ontdek Frankrijk's meest geliefde zoete plekjes. Het zoete leven in Frankrijk bestaat uit meer dan croissants en chocolademousse. Probeer daar maar eens "non" tegen te zeggen!
Jet Martens
Jet Martens
2025-08-13 00:33:53
Count answers : 32
0
Suiker is geen taboe, zelfs niet voor kleintjes. Bij het gôuter van rond 16.00 uur, nog altijd heilig in Frankrijk, krijgen kinderen wat te drinken en een zoetigheid om het vol te houden tot het latere avondeten. Vruchtensap, pain au chocolat, appelmoes, koekjes, chocolade… Wat het ook is er mag gerust een hoop suiker in zitten. Zelfs op school: snoep, limonade en cake zijn op basisscholen toegestaan als traktatie, niks mandarijnen of rozijntjes.

Lees ook

Waarom zijn Franse gebakjes zo populair?

Als je aan Frankrijk denkt, denk je vast aan die heerlijke gebakjes, taarten en broodjes. Waarschuw Lees meer

Eten de Fransen altijd dessert?

Deze maaltijd bestaat traditioneel uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Het desse Lees meer

Emily Sanders
Emily Sanders
2025-08-05 03:32:58
Count answers : 17
0
Fransen houden van zoet eten, vooral als het om le gouter gaat, het vieruurtje voor kinderen. Le gouter bestaat vooral uit zoetigheden: suiker wordt niet geschuwd! Muffins, koekjes, brood met Nutella. Het hoort er allemaal bij, aangevuld met een (yoghurt) drankje. Zo houden de kinderen het in ieder geval vol totdat de ouders uit het werk zijn en er ‘s avonds (laat) nog wat gegeten wordt. Het ontbijt bestaat hooguit uit een koffie, of (chocolade)melk met een stuk brood, croissant of pain au chocolat. Ook wordt een croissant en een pain au chocolat niet als lunch beschouwd.
Sofie Remmers
Sofie Remmers
2025-07-24 04:28:54
Count answers : 28
0
Alle Fransen zijn zoetekauwen en eten de hele dag door zoete broodjes en taart. Er is echter een reden waarom Fransen zo van zoet houden. De 5 redenen waarom Fransen zoetekauwen zijn 1. Ze beginnen er al vroeg mee. Één van Loek zijn eerste Franse zinnetjes is ‘Faire un gâteau’ (een taart maken). Overal waar kinderen zijn, is zoetigheid. Kinderen krijgen, als je bij iemand op bezoek gaat standaard iets lekkers. Meestal vraagt men niet aan de ouders of dit goed is of wat ze mogen. Het is gewoon volkomen logisch. Elke lunch wordt afgesloten met een taartje of ander zoet nagerecht. Fransen lunchen uitgebreid en daar hoort bijna altijd ook een toetje bij. Ook op school krijgen de kinderen kaas én een toetje. Dit toetje is overigens wel vaak fruit. Of een favoriet hier, fruit met chocola. Na de lunch volgt meestal een espresso, met je raad het al…. een chocolaatje. De supermarkt ligt er vol mee. Het schap met koekjes en chocola in de supermarkt is aanzienlijk groter dan in Nederland. Vooral tijdens de feestdagen heb ik mijn ogen uitgekeken. Een kwart van de supermarkt was ineens omgetoverd tot een chocolade parade. Elke dorp heeft een bakker en ze maken allemaal de meest fantastische en heerlijke creaties. Het is onmogelijk om alle lekkere taartjes en gebakjes bij de bakker te laten staan. Elke keer als je naar de bakker gaat, wordt je vragend aangekeken door de mooiste glimmende creaties. Voor elke gelegenheid en elk jaargetijde is er wel een speciaal gebakje naast de uitgebreide vaste collectie. Fransen maken zich er gewoon niet zo druk om. Fransen maken zich niet zo druk om al die suikers. En hoe langer ik hier zit, hoe meer ik denk dat dit misschien wel terecht is. Overgewicht zal in Frankrijk vast ook een groeiend probleem zijn maar hier op het platteland zie je dat niet zo. Wellicht omdat de mensen meer beweging krijgen, meer fysieke arbeid verrichten? Kinderen eten inderdaad veel meer zoetigheid dan in Nederland, maar ze eten ook meer groenten, peulvruchten en eiwitten. Dus Fransen eten veel zoetigheid, MAAR……….. Ze compenseren dit door twee keer per dag warm te eten. Dus geen boterhammen met hagelslag maar twee keer een portie groenten. Doe als de Fransen, eet veel verse groenten en sluit af met een heerlijk stuk taart!

Lees ook

Wat is het meest gegeten dessert in Frankrijk?

Crème brulée is misschien wel het meeste beroemde Franse dessert. Een hemelse smeuïge vanille puddin Lees meer

Wat is een typisch Frans gebak?

Een typisch Frans gebak is onder andere de mille-feuille, dat duizend lagen heeft bestaande uit knap Lees meer

Sam de Ruiter
Sam de Ruiter
2025-07-24 01:18:01
Count answers : 44
0
Fransen zijn het er bijna unaniem over eens: het ontbijt hoort zoet te zijn. Fransen zijn gek op zoetigheden en dat blijkt vooral op de vroege ochtend. Als jij van een zoet ontbijt houdt, dan zit je in Frankrijk dus wel goed. Veel van deze broodjes worden al vele eeuwen lang gebakken in Frankrijk. Toch is een Frans ontbijt niet alleen geschikt voor de zoetekauw.
Valentijn Said
Valentijn Said
2025-07-24 00:41:47
Count answers : 25
0
De Fransen houden van lekker eten en zij nemen daar graag de tijd voor. Het dessert is heel anders dan wij in Nederland gewend zijn. U kunt eerst namelijk kiezen uit verschillende kazen, de "fromage blanc" en de "fromage sec". Als u voor de kaas kiest krijgt u er meerdere tegelijk en is het de bedoeling dat u begint met de kaas die de minst uitgesproken smaakt heeft. Vaak wordt er bij de kaas nog een rode wijn gedronken en begint men daarna nog eens aan een lekker zoet dessert. Met koffie toe! Beignet: Deze snoeperij kennen wij wel als het einde van het jaar nadert maar het is van oorsprong een Franse bol van gefrituurd deeg, bestrooid met suiker. Crêpe Suzette: Een dessert van een dun flensje in een saus van boter, suiker en mandarijn of sinaasappel. Creme brulée: Een beroemd Frans dessert. Het betekent letterlijk: gebrande room. Het is een custard-achtig dessert met als topping een laagje gebrande suiker.

Lees ook

Wat zijn de kenmerken van Frans gebak?

De Franse dessert traditie is uitgebreid en enorm veelzijdig. Een studie naar de oneindigheid aan vo Lees meer

Welk land eet als eerste hun dessert?

Duitsland eten ze na de hoofdmaaltijd liever fruit, bij voorkeur banaan en appel. Nederlanders hebb Lees meer

Kevin Sahin
Kevin Sahin
2025-07-23 23:17:34
Count answers : 24
0
Ze zijn geschild, drie uur geweekt in koud water en daarna gesneden en gegrild. Het schijnt zoet en mals te smaken, maar dat hebben we van horen zeggen.