De Franse dessert traditie is uitgebreid en enorm veelzijdig. Een studie naar de oneindigheid aan vormen die suiker en eieren kunnen aannemen. We verzamelden voor jou 10 typische Franse desserts. Voor elk wat wils! Een nederig dessert zoals een kersenclafoutis, afkomstig uit de Limousin streek is juist nog beter als je de pitten laat zitten. Of volg de voetsporen van Auguste Escoffier, een van de grondleggers van de Franse cuisine en uitvinder van de klassieker Île flottante. De heerlijke tarte Tatin, die ontstond door onhandigheid in de keuken van het hotel van de zusters Tatin.
Enkele voorbeelden van Franse desserts zijn Chocoladebavarois met frambozen, Crème brulée, Île flottante, Kersenclafoutis, Tarte tatin met peer, Crêpe Suzette, Poire belle Hélène, Madeleines. Een feestelijk en origineel dessert, presenteer in een mooi glaasje, zoals Chocoladebavarois. Chocoladebavarois heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. En het smaakt heerlijk met frambozen. Misschien wel het meeste beroemde Franse dessert is Crème brulée, een hemelse smeuïge vanille pudding met een glazig laagje krokante suiker. Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken, heerlijk lichte eiwitschuimpjes drijven in een overheerlijke crème anglaise. Kersenclafoutis is een klassieke Franse taart: clafoutis van kersen, clafoutis is een soort van pudding met ei, die heerlijk smaakt met fruit erbij, het beste met kersen. Tarte tatin met peer is een Franse klassieke taart, met een originele twist, laat het vanille-ijs er mooi over smelten.
Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier, een Frans, traditioneel dessert. Poire Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus, serveer met een bolletje vanille-ijs. Madeleines zijn klassieke zachte cakejes, die het lekkerst zijn als ze lauw zijn. Deze desserts worden gekenmerkt door de verscheidenheid aan smaken en texturen, zoals licht en fruitig, rijk en smeuïg, en de intense smaak van chocolade.
Andere opties zijn Aardbeientaart, Aardbeientaartjes met vanillepudding, Sachertorte en Abrikozentaart.