:

Waarom hebben de Fransen zoveel desserts?

Sylvie van den Berg
Sylvie van den Berg
2025-07-24 01:35:57
Count answers : 2
0
De Fransen zijn dol op een goed dessert. De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes. Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling. Deze wordt vaak gevuld met vruchten, zoals frambozen. Ook de moulleux au chocolat, oftewel een chocolade-lavacakeje, is populair voor na de avondmaaltijd. Dit is een cakeje met vloeibare chocoladevulling, die eruit komt als je een hapje neemt. Maar een Frans dessert hoeft niet per se zoet te zijn. De Fransen houden namelijk ook van een kaasplankje na het eten. Liefst met een goed glas rode wijn erbij. Hierbij wordt een variatie aan kazen gegeten, van zachte en romige kaas tot sterker smakende oude kaas.
Fem Willems
Fem Willems
2025-07-24 01:34:15
Count answers : 2
0
De Fransen eten kaas na de hoofdmaaltijd en vóór het dessert. Het minimum aantal kazen op het kaasbordje is drie: een zachte kaas, een harde en een geitenkaas. Dat de Fransen meer kaas eten, zal voor iedereen wel duidelijk zijn: ze eten zo’n 500 gram kaas per week. De Fransen wijzen bescheiden een aantal kazen aan of nemen kleine stukjes. In Frankrijk wordt kaas niet voor de maaltijd geserveerd maar – zoals gezegd – na het hoofdgerecht en vóór het dessert.