:

Waarom hebben de Fransen zoveel desserts?

Noah van den Nuwenhijsen
Noah van den Nuwenhijsen
2025-08-20 17:23:45
Count answers : 26
0
Nee de geschiedenis van andere naties is zo gevormd door het dessert dan die van Frankrijk. Desalniettemin is het niet moeilijk voor te stellen hoe zelfs het meest nuchtere oordeel van de politicus opzij kan worden geslagen door de bedwelmende hoeveelheden boter en suiker in deze kenmerkende Franse desserts.
Dylan de Bruin
Dylan de Bruin
2025-08-20 16:03:20
Count answers : 31
0
Er is echter een reden waarom Fransen zo van zoet houden. 1. Ze beginnen er al vroeg mee. Overal waar kinderen zijn, is zoetigheid. Ook ontbijten Fransen inclusief hun kinderen het liefst met iets zoets, zoals een zoet broodje of cake. Kinderen krijgen, als je bij iemand op bezoek gaat standaard iets lekkers. 2. Elke lunch wordt afgesloten met een taartje of ander zoet nagerecht. 3. De supermarkt ligt er vol mee. 4. Elke dorp heeft een bakker en ze maken allemaal de meest fantastische en heerlijke creaties. 5. Fransen maken zich er gewoon niet zo druk om Fransen maken zich niet zo druk om al die suigers. Kinderen eten inderdaad veel meer zoetigheid dan in Nederland, maar ze eten ook meer groenten, peulvruchten en eiwitten. Ze compenseren dit door twee keer per dag warm te eten. Dus geen boterhammen met hagelslag maar twee keer een portie groenten. Doe als de Fransen, eet veel verse groenten en sluit af met een heerlijk stuk taart!

Lees ook

Wat zijn Franse desserts?

Franse desserts zijn onder andere clafoutis, pavlova, Charlotte Russe taart, galette, madeleine cake Lees meer

Waarom zijn Franse gebakjes zo populair?

Als je aan Frankrijk denkt, denk je vast aan die heerlijke gebakjes, taarten en broodjes. Waarschuw Lees meer

Inaya Janga
Inaya Janga
2025-08-08 23:25:55
Count answers : 23
0
De meerderheid van de Fransen gaat nog altijd op gezette tijden aan tafel en eet 2 of 3 gangen voor lunch en avondeten. Het voordeel van die vaste dagindeling en uitgebreidere maaltijden is duidelijk: Fransen snoepen echt minder dan wij en kunnen daardoor zonder complexen genieten van al die lekkere Franse desserts.
Sylvie van den Berg
Sylvie van den Berg
2025-07-24 01:35:57
Count answers : 27
0
De Fransen zijn dol op een goed dessert. De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes. Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling. Deze wordt vaak gevuld met vruchten, zoals frambozen. Ook de moulleux au chocolat, oftewel een chocolade-lavacakeje, is populair voor na de avondmaaltijd. Dit is een cakeje met vloeibare chocoladevulling, die eruit komt als je een hapje neemt. Maar een Frans dessert hoeft niet per se zoet te zijn. De Fransen houden namelijk ook van een kaasplankje na het eten. Liefst met een goed glas rode wijn erbij. Hierbij wordt een variatie aan kazen gegeten, van zachte en romige kaas tot sterker smakende oude kaas.

Lees ook

Eten de Fransen altijd dessert?

Deze maaltijd bestaat traditioneel uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Het desse Lees meer

Wat is het meest gegeten dessert in Frankrijk?

Crème brulée is misschien wel het meeste beroemde Franse dessert. Een hemelse smeuïge vanille puddin Lees meer

Fem Willems
Fem Willems
2025-07-24 01:34:15
Count answers : 25
0
De Fransen eten kaas na de hoofdmaaltijd en vóór het dessert. Het minimum aantal kazen op het kaasbordje is drie: een zachte kaas, een harde en een geitenkaas. Dat de Fransen meer kaas eten, zal voor iedereen wel duidelijk zijn: ze eten zo’n 500 gram kaas per week. De Fransen wijzen bescheiden een aantal kazen aan of nemen kleine stukjes. In Frankrijk wordt kaas niet voor de maaltijd geserveerd maar – zoals gezegd – na het hoofdgerecht en vóór het dessert.