:

Is chardonnay een winter- of zomerwijn?

Fabian Ünal
Fabian Ünal
2025-09-16 20:45:10
Count answers : 26
0
Heerlijk als aperitief, salades en zachte vis. Hij heeft een zachte, fruitige neus met ananas, perzik en witte bloesem. De Heeren Chardonnay staat voor een fris en zacht glas Chardonnay vol wit fruit. Borrelwijn , Kipgerechten. Wijn en spijs Borrelwijn , Kipgerechten.
Amir van der Meulen
Amir van der Meulen
2025-09-06 17:25:15
Count answers : 28
0
De smaak is vol en krachtig, en dat laat hij u vooral in de winter zien. Zelfs als de thermometer naar beneden gaat, weet deze witte wijn u warm te houden.

Lees ook

Welke wijn voor welk seizoen?

Wit bij frissere gerechten zoals zomerse salades, gegrilde groenten, vis, zeevruchten en mosselen, d Lees meer

Welk seizoen is het beste om wijn te drinken?

Toch is de logica van wit en rosé in de zomer en rood in het najaar en de winter achterhaald. Schen Lees meer

Jet van Veen
Jet van Veen
2025-08-28 07:27:50
Count answers : 26
0
De chardonnaywijn kan frisse en fruitige smaken hebben die doorgaans meer geassocieerd worden met zomerse wijnen, maar kan ook een vollere en complexere smaak hebben die meer past bij winterse gerechten. Een lichte chardonnaywijn als Chablis past door zijn frisse zuren en slanke stijl goed bij schaal- en schelpdieren en salades, wat meer geschikt is voor de zomer. Een rijke, rijpe chardonnay met aroma’s van exotisch fruit is een aanrader bij gebraden kalkoen en bij Indiase curry’s, wat meer paste bij de winter.
Indy van der Meulen
Indy van der Meulen
2025-08-20 11:39:20
Count answers : 35
0
Algemene informatie chardonnay De chardonnay is onlosmakelijk verbonden met de Bourgogne streek in Frankrijk. De beste chardonnay is volgens de meeste kenners toch wel Puligny, Chassagne & Batard Montrachet. Echter, de meest bekende is de Chablis. Deze witte wijn komt uit het dorpje Chablis in het noordwesten van de Bourgogne. Wijnspijs: wat eet je bij de chardonnay? Algemeen bekend is dat witte wijnen voornamelijk passen bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, voor de chardonnay is dit niet anders.

Lees ook

Wat is de juiste volgorde voor het serveren van wijnen?

Bedenk maar eens dat je in een knalgroene appel bijt en daarna in een zacht chocoladetaartje hapt. Lees meer

Welk seizoen is het wijnseizoen?

Wijn drinken is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van timing. Het seizoen kan een grote ro Lees meer

Matthias van Wijk
Matthias van Wijk
2025-08-20 05:54:16
Count answers : 36
0
Heerlijk als aperitief, salades en zachte vis. De Heeren Chardonnay staat voor een fris en zacht glas Chardonnay vol wit fruit. Hij heeft een zachte, fruitige neus met ananas, perzik en witte bloesem. De druiven worden op het koelste moment van de dag geoogst zodat het frisse fruit blijft spreken.
Livia Dirksen
Livia Dirksen
2025-08-10 09:41:08
Count answers : 23
0
Chardonnay is een witte wijn gemaakt van de chardonnaydruif. De wijn kan variëren van fris en fruitig tot vol en romig. Lichte, frisse Chardonnays passen goed bij salades, vis en zeevruchten. Vollere Chardonnays combineren goed met kip, romige sauzen en zachte kazen. Serveer Chardonnay gekoeld, bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 12 graden Celsius. Zo komen de aroma’s het best tot hun recht. Frisse, jonge Chardonnays drink je het best binnen 2 tot 3 jaar. Houtgerijpte en kwaliteitswijnen kunnen tot 10 jaar of langer bewaren.

Lees ook

Welk jaar is de beste wijn?

2021 wordt over het algemeen beschouwd als een goed jaar in Bordeaux en Toscane, met gunstige weerso Lees meer

Welke maand is het beste om wijn te proeven?

Het was je misschien al wel opgevallen dat je voor het bezoeken van de wijngaarden toch echt naar bu Lees meer

Laurens Post
Laurens Post
2025-08-06 04:45:34
Count answers : 35
0
Een Chardonnay is een medium tot krachtige witte wijn. De regio speelt ook een rol bij de zuurgraad. Deze is laag in warme regio’s en medium in koelere klimaten. Lekker bij: Lichte gerechten zoals gevogelte, zalm, romige sauzen of kazen, afhankelijk van de stijl (fris of vol). Chardonnay gaat qua smaken en textuur alle kanten op, dus aan food pairing geen gebrek. Een lichte chardonnaywijn als Chablis past door zijn frisse zuren en slanke stijl goed bij schaal- en schelpdieren en salades. Bij een mollige, ronde chardonnay als Mâcon Villages doen vis en gevogelte met een lichte, romige saus het prima. Een rijke, rijpe chardonnay met aroma’s van exotisch fruit is een aanrader bij gebraden kalkoen en bij Indiase curry’s. Houtgerijpte chardonnay matcht mooi met gerookte producten als makreel, kip en eendenborst of een stevig winters stoofpotje. Chardonnay is dus lekker bij meer vettige en romige gerechten.
Faye Gnodde
Faye Gnodde
2025-07-30 11:14:05
Count answers : 30
0
Algemeen bekend is dat witte wijnen voornamelijk passen bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, voor de chardonnay is dit niet anders. Hoe langer de wijn gerijpt is op eikenhouten vaten hoe beter deze past met vleesgerechten met vettigere sauzen. In het aspergeseizoen kunt u ook gerust een chardonnay serveren aan uw klanten. Als aperitief past een chardonnay ook prima bij lichtere (Franse) kazen zoals camembert of brie.

Lees ook

Wat als je iedere dag wijn drinkt?

Helemaal geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas alcohol per dag is één van de richtli Lees meer

Wat zijn de 5 S'en van wijnservice?

De 5S-methode is, zoals de naam al verklapt, onderverdeeld in vijf begrippen. De vijf punten worden Lees meer

Jurre Peters
Jurre Peters
2025-07-19 21:03:36
Count answers : 34
0
Chardonnay, de bekendste witte druivensoort ter wereld, mocht niet ontbreken op onze ranglijst. Geparfumeerd in de neus, omhullend in de mond: hints van perzik, peer en ananas begint de show, terwijl de tonen van vanille en honing de grote finale vormen. De smaak is vol en krachtig, en dat laat hij u vooral in de winter zien. Zelfs als de thermometer naar beneden gaat, weet deze witte wijn u warm te houden.