:

Hoe kan ik mijn saus indikken met room?

Mike van Doorn
Mike van Doorn
2025-07-16 10:50:17
Count answers : 2
0
Stel je voor dat je een velouté-saus hebt gemaakt en er wat room aan hebt toegevoegd.Als het om wat voor reden dan ook niet dik genoeg is, kun je dan maïzena-papje gebruiken. Mijn eerste gedachte zou zijn om langzaam beurre manié toe te voegen of een roux te maken en die erdoor te mengen.
Annemijn Martens
Annemijn Martens
2025-07-16 09:08:49
Count answers : 2
0
Omdat maïzena een saus ondoorzichtig maakt, kun het het beste alleen gebruiken voor roomsauzen. Roer maïzena los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden. Kook het enkele seconden goed door.
Lenn van Dillen
Lenn van Dillen
2025-07-16 05:04:27
Count answers : 8
0
Een handige manier om een saus te binden is door room toe te voegen. Verse room is wat dikker en heeft een iets zuurdere smaak dan gewone room, wat de saus een apart tintje geeft. Laat de saus wel goed koken als je room toevoegt, anders wordt je saus niet dikker.