:

Hoe eet je pinchos?

Johanna Marchal
Johanna Marchal
2025-08-20 17:35:44
Count answers : 22
0
Een pincho is vaak een spiesje geprikt op een stuk brood.
Bente Yüksel
Bente Yüksel
2025-08-09 20:31:02
Count answers : 24
0
Je pakt gewoon wat je lekker vindt. Ze worden geserveerd op een stokje of stukje brood. Je kunt ze makkelijk pakken en in één of twee happen opeten.

Lees ook

Wat zijn de top 10 Spaanse tapas?

Naast de tortilla de patata, worden ook croquetas, ensaladilla (Russische salade) en patatas bravas Lees meer

Wat is het verschil tussen tapas en pintxos?

Dat zijn zeker geen tapas, ze zijn veel luxer. Pintxos zijn namelijk culinaire hoogstandjes. In Ba Lees meer

Ninthe Scheffers
Ninthe Scheffers
2025-08-09 18:24:13
Count answers : 23
0
Je loopt langs de verschillende pintxos en legt op je bord welke je wilt. Bij andere barretjes wijs je jouw keuze aan en legt de barman ze voor je op een bordje. Pintxos worden echt gegeten als hapje bij een drankje en het is dus niet heel normaal om je bord vol te gooien met heel veel pintxos. Bestel in iedere bar een drankje met één of twee pintxos en hop daarna verder naar de volgende bar. Blijf vooral niet de hele dag of avond in één bar hangen. Het leuke aan pinchos eten is dat je verschillende pintxo’s of pinchos kunt bestellen bij verschillend barretjes. Wees niet te gretig, want alleen echte toeristen gooien meteen het hele bord vol met pinchos. Kijk niet alleen op de bar naar welke pinchos die dag worden geserveerd, maar kijk ook eens rond of je borden ziet met tekst. Hierop staan meestal nog wat gerechten die die dag speciaal bereid worden.
Maja Spiegelmaker Spanjaard
Maja Spiegelmaker Spanjaard
2025-08-09 18:08:11
Count answers : 29
0
Voor pintxo’s moet je altijd betalen. Je kan ze vaak wel zelfstandig van de bar pakken, maar je moet de satéprikkers bewaren zodat de barman/-vrouw ze kan tellen voor de rekening. Als je een klein beetje van iets wil, bijvoorbeeld ‘een klein stukje omelet met gezouten kabeljauw‘, dan vraag je om ‘un pincho de tortilla de bacalao’.

Lees ook

Waar in Spanje zijn de beste tapas?

De beste tapas in Spanje zijn te vinden in Valencia, bij tapasbars zoals Tanto Monta, Bodega Anyora, Lees meer

Welke steden in Spanje hebben gratis tapas?

In bijvoorbeeld de steden Granada en Madrid is het gebruikelijk dat je bij het bestellen van een dra Lees meer

Levi Demirel
Levi Demirel
2025-08-09 16:09:34
Count answers : 32
0
Een pintxo is altijd gespiesd door een prikker en wordt per stuk gegeten. Pintxos zijn kleine gerechten die je kunt eten als maaltijd of bij de borrel. In een Spaans restaurant bewaar je de prikkers van de pintxos, want aan het einde van de avond maken ze de rekening op basis van de prikkers die je op tafel hebt liggen. Wraps als pintxos kun je eten door ze op te rollen, in stukjes te snijden en er een stokje in te prikken. Je kunt minibroodjes of sandwiches ook serveren als pintxos door ze met een prikker te garneren.
Matthijs van den Velden
Matthijs van den Velden
2025-08-09 14:49:54
Count answers : 20
0
In Baskenland is het vrij normaal om op vrijdagmiddag na het werk te “ir de pintxos”, of terwijl Pintxos hoppen. In elke bar eten ze staand aan de bar een pintxo met een lekker drankje erbij en vervolgens gaan ze weer verder. Wij vinden dit een gezellige manier van eten, want je eet samen met elkaar en niet ieder zijn eigen gerecht. Samen delen, waarbij je zelf kan kiezen bij ons of je een Pintxo van de plank af pakt of dat je even wacht tot de volgende ronde.

Lees ook

Wat hoort er op een Spaanse borrelplank?

Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijns Lees meer

Wat zijn de top 10 Spaanse gerechten?

De top 10 traditionele gerechten voor tijdens je vakantie in Spanje zijn: Patatas bravas Paella G Lees meer

Maaike van den Pol
Maaike van den Pol
2025-07-31 18:29:13
Count answers : 40
0
Wanneer men in de bar pinchos eet, bijvoorbeeld bij de borrel, dan is gebruikelijk dat de klant de prikkers bewaart. Bij het afrekenen laat de klant de verzamelde prikkers zien zodat de bareigenaar kan zien hoeveel de klant gegeten heeft. Er wordt vaak gesteld dat Pinchos worden gespiesd, meestal op een klein sneetje stokbrood. Vandaar de naam pincho wat in het Spaans prikker betekent. Pinchos worden vaak genuttigd met een glas jonge witte wijn of bier.
Robin Smit
Robin Smit
2025-07-27 08:55:41
Count answers : 25
0
Pinchos worden door Spanjaarden vaak aan het eind van de ochtend, of aan het eind van de middag gegeten: als snack, tussen de grote maaltijden door. Dit gaat bijna altijd vergezeld met een drankje en de aanwezigheid van vrienden. Als snack neem je er meestal één, misschien twee. Als lunch nam ik er drie, maar als je een grotere eter ben, zou ik er vier bestellen. Bestellen is simpel: je pakt een bordje, en pakt simpelweg de pinchos die je lekker lijken. Deze smikkel je op, en vervolgens telt de ober de stokjes om te weten hoeveel pintchos je gegeten hebt. Gooi de stokjes dus niet weg, maar laat ze netjes op je bord liggen.

Lees ook

Hoeveel pintxos per persoon?

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pinchos Snijd van het stokbrood ca. 36 dunne plakjes. Zet in 3 sta Lees meer

Wat is echte Spaanse tapas?

Tapas bestaat uit verschillende Spaanse hapjes die worden gedeeld. In Spanje krijg je vaak een tapa Lees meer

Benthe Vink
Benthe Vink
2025-07-17 10:24:37
Count answers : 27
0
Wil je pintxos bestellen als een echte Bask? Vraag dan een bordje aan de barman en pak zelf un, dos, tres pintxos en eet deze staand aan de bar op. Vraag dan ook gelijk wat hun specialiteit is. Elke bar staat om een ander gerecht bekend. Tijdens mijn tapastoer at ik bij een klein barretje waar ze alleen een pintxo met champignons met knoflook verkochten. Zo simpel, maar oh zo lekker. Eén pintxo kost een eurootje of twee. Een koopje, maar de kwaliteit is van gastronomische niveau. Bij de pintxo drink je natuurlijk Spaanse wijn. De Spanjaarden gaan – wat wijnen betreft- niet vreemd dus bestel bijvoorbeeld een Rioja of Navarra.
Kian Schouten
Kian Schouten
2025-07-14 08:39:51
Count answers : 24
0
Als je van vis houdt, maak dan de pintxo met tonijn en ansjovis – lekker op een stokbroodje. Voor liefhebbers van vlees is er een hapje met serranoham, geroosterde paprika en olijven. En tot slot: een vegetarische variant met zongedroogde tomaten en manchego-kaas. Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer 4 plakjes met de zongedroogde tomatenspread. Snijd de manchego in plakjes, en versier met een groene olijf. Beleg 4 plakjes stokbrood met serranoham. Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes en 3 olijven in plakjes. Verdeel over de plakjes stokbrood. Rasp er wat manchego over. Roer nog een keer door en besmeer er 4 plakjes stokbrood mee. Leg op al deze pintxos een ansjovis.

Lees ook

Hoe laat eet je tapas in Spanje?

De cena normaal gesproken minder uitgebreid dan de middagcomida. Het bestaat uit licht eten, zoals Lees meer

Mustafa Peeters
Mustafa Peeters
2025-07-02 14:17:43
Count answers : 16
0
Je eet het traditioneel bij een biertje of een wijntje in cafés vóór de eigenlijke maaltijd. Je wijst aan welke pinchos je graag wilt en loopt zelf met je gevulde bordje naar je tafeltje of je plek aan de bar. Wat tapas en pintxos met elkaar gemeen hebben, is dat je ze bij voorkeur in/aan de bar nuttigt, staand dus. Je begint met een of twee tapas of pintxos en als je daarna nog trek hebt, bestel je er nog een. Soms pas een uur later. Tussendoor ben je lekker aan het drinken en kletsen.
Senna Yavuz
Senna Yavuz
2025-07-02 12:49:31
Count answers : 35
0
Je pakt gewoon waar je zin in hebt, eet het allemaal op, de prikkers bewaar je en aan de hand daarvan reken je af. Het enige wat je hoeft te doen is het opeten. Oh ja en de stokjes bewaren wat die hoeveelheid stokjes reken je aan het einde van de rit af.