:

Wat hoort er op een Spaanse borrelplank?

Sienna Tran
Sienna Tran
2025-07-02 09:57:13
Count answers : 0
0
Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen. De plank vulde ik met kabeljauw in serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen. Voor de vispakketjes: 250 gr kabeljauwhaas 80 gr serranoham (8 plakken) arrabiata pastasaus, ik gebruikte LeQrs (biologisch) 16 zwarte olijven Voor de knoflookgarnalen: 32 cocktailgarnalen 4 tenen knoflook, uitgeperst paar takjes peterselie Voor de tonijnsalade: 1 blikje John West for salads, tonijn met zongedroogde tomaat 10 groene olijven Extra benodigdheden: vers stokbrood cocktailprikkers borrelplank schaaltjes olijfolie Plaats alle hapjes op de borrelplank en serveer met extra olijven, gesneden stokbrood en natuurlijk een lekker glas Spaanse witte wijn.
Stella Jonker
Stella Jonker
2025-07-02 09:25:50
Count answers : 4
0
De borrelplank bestaat uit vier onderdelen: Omelet met paprika, gehaktballetjes in tomatensaus, knoflookgarnalen en gegrilde groene asperges. Tip: serveer naast deze gerechten bijvoorbeeld ook Cabrales, druiven, sardines in blik, olijven, gerookte amandelen, Serranoham, Manchego en chorizo op de tapasplank.
Matthias Huijzing
Matthias Huijzing
2025-07-02 09:15:01
Count answers : 1
0
Haal de serranoham en de manchego kaas ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Vouw van de Serrano ham kleine bloemetjes met de hand. Snijd de manchego kaas in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik. Leg deze naast de Serrano ham op de plank. Snijd de fuet in plakjes en leg deze ook op de plank. Doe als laatst de olijven in een bakje en zet deze ook op de borrelplank. Serveer meteen.