:

Wat is een voorbeeld van duurzame gastronomie?

Justin van der Horst
Justin van der Horst
2025-10-25 21:35:27
Count answers : 34
0
Azurmendi is een voorbeeld van hoe gastronomie een voertuig kan zijn voor duurzaamheid en zorg voor de planeet. Andreu Genestra serveert niet alleen eten, maar ook een visie op een duurzamere toekomst. El Invernadero is een duidelijk voorbeeld van hoe de innovatie en ecologische verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. Aponiente is een restaurant dat herdefinieert wat duurzame keuken is. Cenador de Amós is een duidelijk voorbeeld van hoe haute cuisine duurzaam en ethisch kan zijn.
Maja Hussain
Maja Hussain
2025-10-25 21:12:34
Count answers : 33
0
Seizoensgebonden en lokaal: deze producten zijn smaakvoller en vaak goedkoper. Planten centraal: maak groenten, kruiden, fruit, granen, peulvruchten, wortels, knollen, bessen, zaden en noten de basis van je gerechten. Traditionele recepten: maak regionale gerechten met lokale producten om de biodiversiteit te bevorderen en de lokale producenten te steunen. Ons Boerenstreekmarkt-evenement in mei is een mooi voorbeeld van één van onze duurzame initiatieven. Het resultaat? Een dag vol spanning en inspiratie rondom de mogelijkheden van duurzame gastronomie.

Lees ook

Hoe maak je een restaurant duurzaam?

Gebruik lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Voorkom voedselverspilling. Gebruik energiezuinig Lees meer

Wat is duurzame gastronomie?

Duurzame gastronomie draait om het gebruik van lokale, seizoensgebonden en duurzame ingrediënten. S Lees meer

Hanna Schiffer
Hanna Schiffer
2025-10-25 21:08:36
Count answers : 26
0
Eet met het seizoen mee. Alles wat rijp is is lekkerder en is vaak in de aanbieding, omdat er zoveel van is. Met het seizoen mee koken is trouwens ook zoveel creatiever. Lokaal en dichtbij inkopen en verbouwen dat scheelt transport, broeikasgas en steunt de kleine aanbieders.
Naomi van de Berg
Naomi van de Berg
2025-10-25 18:12:36
Count answers : 21
0
Duurzame gastronomie gaat over het respecteren van de aarde en haar bronnen. Het betekent dat restaurants ingrediënten gebruiken die lokaal, seizoensgebonden en biologisch zijn. Ze verminderen voedselverspilling, gebruiken minder energie en water, en zorgen voor een eerlijke behandeling van hun personeel. Het is een totaalconcept dat de hele voedselketen onder de loep neemt, van boer tot bord. Restaurant De Kas in Amsterdam is een perfect voorbeeld van duurzame gastronomie. Ze kweken hun eigen groenten en kruiden in een kas en op het land in de buurt van de stad. De gerechten zijn gebaseerd op wat er op dat moment groeit en beschikbaar is. Instock zet voedselverspilling op de kaart door overtollig voedsel van supermarkten te redden en om te toveren tot heerlijke gerechten. De Veldkeuken in Bunnik is een ander voorbeeld van een restaurant dat duurzaamheid serieus neemt. Ze bakken hun eigen brood, maken taarten en bereiden maaltijden met producten van het landgoed waarop ze gevestigd zijn.

Lees ook

Wat is een milieuvriendelijk restaurant?

Een milieuvriendelijk restaurant is een restaurant dat duurzame keuzes maakt, zoals het gebruik van Lees meer

Welke van deze maaltijden is de meest duurzame optie?

Een vleesvervanger, zoals bonen of een vegaburger, is beter voor de aarde dan een stukje vlees. Bij Lees meer