:

Wat kan er fout gaan bij fermenteren?

Nisa Grondel
Nisa Grondel
2025-10-19 19:42:15
Count answers : 25
0
Bij de snelle industriële fermentatie is de lactose vaak nog niet afgebroken en dat kan weer tot klachten leiden. Koop liever gefermenteerde voeding waarvan je zeker weet dat de fermentatieduur lang is geweest: dat iets zuur is wil niet zeggen dat het levende micro-organismen voor jouw darmflora bevat. Veel gefermenteerd voedsel wordt uiteindelijk weer verhit of gepasteuriseerd waardoor de gezonde bacterien en enzymen weer verloren gaan.
Helena Verbeeck
Helena Verbeeck
2025-10-19 17:22:09
Count answers : 33
0
De botulisme bacterie kan niet groeien in een zure omgeving. Bij producten die erg zuur worden zoals zuurkool en yoghurt is de kans op de vorming van ziekmakende bacteriën klein. Als de fermentatie niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, kunnen er ziekmakende bacteriën ontstaan.

Lees ook

Hoe maak je zelf probiotica thuis?

Hoe maak je waterkefir? Alles wat je nodig hebt is biologische suiker, water, de kefir-bacteriën en Lees meer

Is het beter om te fermenteren met zout of azijn?

Het is beter om te fermenteren met zout dan azijn. Fermentatie is het proces waarbij de koolhydrate Lees meer