:

Hoe maak je zelf probiotica thuis?

Florian Schilt
Florian Schilt
2025-10-19 15:03:32
Count answers : 29
0
Wil je thuis kefir maken, dan heb je allereerst kefirkorrels nodig. Voor 10 gram korrels moet je 100 milliliter melk toevoegen. Doe de kefirkorrels met de melk in een schone, glazen pot. Dek de bovenkant af met een kaasdoek of theedoek. Laat het dan minimaal 24 uur staan op een schaduwplek. Zeef de kefir met een zeef. Laat het eventueel koud worden en drink het bijvoorbeeld als ontbijt. Je kunt kefir ook goed gebruiken als ingrediënt voor pannenkoeken en muffins.
Lars Öztürk
Lars Öztürk
2025-10-19 14:39:39
Count answers : 29
0
Hoe maak je waterkefir? Alles wat je nodig hebt is biologische suiker, water, de kefir-bacteriën en wat zoets als dadels of appel. De gunstige bacteriën in de korrels ‘eten’ de suikers in het suikerwater, en terwijl ze de suikers metaboliseren, produceren ze een verscheidenheid aan gunstige zuren en dus die probiotica bacteriën. Er zijn een aantal bedrijven die de waterkefir-korrels of waterkefir-pakketten verkopen om zo je eigen drankje te brouwen.