:

Welke vis kun je nog verantwoord eten?

Aaliyah Erdoğan
Aaliyah Erdoğan
2025-10-22 20:11:22
Count answers : 32
0
Je kunt onder andere de volgende vissoorten eten: ansjovis, forel, garnalen, heilbot, pangasius, sardientjes, schol, tonijn, zeebaars, zeewolf, coquilles, inktvis, kabeljauw, koolvis, mosselen, oesters, schelvis, tilapia, tong, wijting, haring, makreel, paling, sprot, zalm. Eet niet meer dan 4 porties vette vis per week en eet geen paling uit de Nederlandse grote rivieren vanwege het hoge gehalte aan dioxine. Tijdens zwangerschap of borstvoeding, eet maximaal 2 porties vette vis en vermijd roofvis.
Cato Mohan
Cato Mohan
2025-10-15 09:43:16
Count answers : 23
0
Roodbaars, wijting en koolvis zijn overheerlijke én duurzame witvis. Mooie, minder bekende witvissen uit onze eigen Noordzee zijn op dit moment bijvoorbeeld heek, lom, leng en zeeduivel. Schelvis en zeewolf zijn daar voorbeelden van. Heek of zeewolf kunnen worden gebruikt in plaats van heek in de linzensalade. Koolvis wordt al veel gebruikt als vervanger van kabeljauw in gerechten als kibbeling en vissticks.

Lees ook

Wat is de meest duurzame vis?

De vissoorten met de minste broeikasgasemissies zijn haring en wild gevangen zalm. Tilapia, meerval Lees meer

Wat is een goede visvervanger?

Je hebt de gezondheidseffecten van vis nodig, dus kan je EPA en DHA vetzuren binnenkrijgen via een p Lees meer