:

Is biologische wijn altijd zonder sulfiet?

Boaz van den Velden
Boaz van den Velden
2025-10-15 08:52:59
Count answers : 28
0
Biologische wijn moet minimaal 50 mg minder sulfiet per liter bevatten dan ‘gewone’ wijn. Onze (Zuid) Spaanse biologische wijnen bevatten vaak maar een minimale hoeveelheid sulfiet (10-20 mg per liter) in plaats van de toegestane 150 mg voor gewone rode wijn en 200 mg /l voor gewone witte wijn. Granada Wijnen biedt bijzondere wijnen zonder toegevoegd sulfiet die op fles makkelijk 10 jaar bewaard kan worden. Alleen na openen is de fles minder lang houdbaar. Sulfiet is een conserveringsmiddel dat van nature in zeer beperkte mate voorkomt in wijn.
Kaylee Willems
Kaylee Willems
2025-10-15 07:27:47
Count answers : 38
0
Nee, biologische wijnen mogen sulfiet bevatten, maar wel beduidend minder dan conventionele wijnen. De biologische richtlijnen zijn namelijk strenger als het gaat om het gebruik van sulfiet. Er zijn echter ook biologische wijnmakers die bewust geen sulfiet gebruiken. Hun wijnen zijn dus biologisch gecertificeerd én zonder toegevoegd sulfiet gemaakt. Bij biologische wijnen ligt dat op 50 mg/l lager, dus op 100 mg/l voor rood en 150 mg/l voor wit.

Lees ook

Is biologische wijn gezonder dan gewone wijn?

In het algemeen is er niet aangetoond dat biologische wijn gezonder is dan niet biologische wijn. H Lees meer

Kun je wijn maken zonder chemicaliën?

Wijn maken moet volgens onze visie met zo weinig mogelijk - liefst geen - toevoegingen en zonder che Lees meer