:

Vegetarische ratatouille inspiratie

Melissa Gruijl
Melissa Gruijl
2025-10-14 17:49:59
Count answers : 26
0
Ratatouille is een heerlijke en gezonde aanvulling op elk vlees- en visgerecht. Ratatouille van gele courgette, aubergine, tomaat en paprika om als een ovenschotel op je kamado te bereiden. Vegetarische quiche
Senna Simsek
Senna Simsek
2025-10-14 16:45:03
Count answers : 34
0
Ratatouille kan worden gemengd met gekookte pasta, zoals penne of linguine, voor een smaakvolle vegetarische pastamaaltijd. Het kan worden geserveerd met gepocheerde, gebakken of roerei voor een stevige ontbijt- of brunchoptie. Bekijk alle recepten voor het avondeten. Ben je op zoek naar meer vegetarische gerechten zoals deze? Ook daar hebben we een pagina met vegetarische recepten voor. Kies je favoriete gerecht en ga ermee aan de slag!

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Catharina Jonker
Catharina Jonker
2025-10-14 15:23:23
Count answers : 40
0
De basisingrediënten van ratatouille zijn aubergine, courgette, tomaat, paprika en ui. Je kiest zelf natuurlijk hoe je deze groenten presenteert. De samfaina uit Catalonië is op basis van aubergine, tomaat, paprika, look en ui. De Siciliaanse caponata is een traditioneel gerecht. Naast aubergine en tomaat durft men soms nog extra olijven en pijnboompitten toe te voegen voor een licht pittige smaak en crunch. De Georgische aubergine-groentestoofpot, ajapsandali heeft ook veel weg van de Franse ratatouille. In het klassiek recept zitten aardappelen en sperzieboontjes. Dit gerecht gaat hand in hand met een warm stuk brood.