:

Wat zijn fusiongerechten?

Victor Kiliç
Victor Kiliç
2025-10-11 21:36:27
Count answers : 32
0
Fusiongerechten zijn gerechten die een combinatie van Aziatische en Europese ingrediënten en technieken zijn. Fusion cuisine was en is niet iets nieuws en bestaat al eeuwen. Wat het heeft opgeleverd, zijn technieken zoals roerbakken en het rollen van producten in rijstvellen. Het gebruik van onder andere sojasaus, oestersaus, limoen, rode chilipeper en koriander wordt ook gebruikt. Combinaties van zoete bereidingen met hartige kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, rozemarijn en rode chilipeper zijn andere voorbeelden.
Kate Çakir
Kate Çakir
2025-10-11 18:06:10
Count answers : 37
0
Fusion, ook aangeduid als fusionkeuken, fusion cuisine of vergelijkbare termen, is een aanduiding voor een stijl van koken die elementen van verschillende culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken combineert. De onderlinge beïnvloeding kan samenhangen met migratiestromen of met welbewust experimenteren. In het eerste geval is veelal sprake van door migranten "meegenomen" gerechten, die aan de smaakvoorkeuren van het nieuwe woonland worden aangepast. De aan de Nederlandse smaak aangepaste Chinees-Indische keuken is hier een voorbeeld van, evenals de Britse Chicken Tikka Masala. Hierna kan een geleidelijke versmelting van culinaire tradities plaatsvinden, als voorbeeld kunnen de Nederlandse nasischijf en bamischijf, en de Duitse Currywurst genoemd worden, alsmede de kapsalon, die Turkse en Nederlandse aspecten combineert.

Lees ook

Wat is een fusion gerecht?

Bij het maken van fusion gerechten combineer je verschillende keukens met elkaar. Wat dacht je van Lees meer

Wat zijn enkele goede fusion-gerechten?

Een hamburger van rundvlees is by far het bekendste. Maar wist je dat je ook fantastische burgers k Lees meer