1. Pad ThaiEen populair rijstnoedelgerecht geroerbakt met garnalen, kip of tofu, op smaak gebracht met een mix van zoet, zuur en pittig.
2. Tom YumEen pittige en zure soep die meestal garnalen, champignons, citroengras en kafferlimoenblaadjes bevat.
3. Som TamEen salade van versnipperde groene papaja met pepers, knoflook, cherrytomaatjes, pinda’s en vissaus.
4. Groene curryEen dikke, pittige curry gemaakt met kokosmelk, Thaise basilicum, groene pepers en kip, varkensvlees of vis.
5. Massaman curryEen mildere, geurige curry met Indiase invloeden, vaak gemaakt met rundvlees en geserveerd met aardappelen en pinda’s.
6. Pad Kra PaoThaise basilicum roerbakgerecht met gehakt, meestal varkensvlees of kip, geserveerd over rijst en vaak belegd met een gebakken ei.
7. Kleefrijst met Mango (Khao Niew Mamuang)Een populair dessert bestaande uit gestoomde kleefrijst geserveerd met verse mango en een zoete kokossaus.
8. SatayVlees op spies (vaak kip of varkensvlees) gemarineerd in een mengsel van kruiden en geserveerd met een pindasaus.
9. Tom Kha GaiEen romige kokossoep met kip, champignons en citroengras.
10. Pad See EwDikke rijstnoedels geroerbakt met rundvlees, broccoli en sojasaus.