Als aperatief is een licht speciaalbiertje heerlijk dat de eetlust opwekt, denk hierbij aan lager, brut bier, lichte blonde bieren, session IPA, een fruitbier of American Wheat ale.
Bij een voorgerecht zijn wat lichtere bieren lekker, een witbier of weizen past goed bij een voorgerecht met vis.
Een saison past goed bij een voorgerecht met vlees.
Bij een vegetarisch gerecht komt een amber bier mooi van pas.
Voor een tussengerecht is van belang dat een warme soep niet gecombineerd mag worden met bier.
Een koude soep zoals gazpacho kan gecombineerd worden met een witbier of een lichte blond.
Voor het hoofdgerecht zijn diverse bieren mogelijk, afhankelijk van de smaken bij het hoofdgerecht.
Voor vleesgerechten zijn amber, dubbel, quadrupel of een kruidige tripel ideaal.
In het bijzonder zijn kruidige bieren zoals een bock lekker bij wildgerechten.
Voor visgerechten zijn witbieren, weizen bieren, saison bieren, licht bittere IPA bieren en fruitige tripels het lekkerst als bier-spijs combinaties.
Voor vegetarische hoofdgerechten geldt een kruidig gerecht is lekker met een bock, amber, saison of tripel.
Een fruitig/fris gerecht is lekker met een witbier, weizen, frisse IPA of frisse blond.
Als dessertbier zijn er een aantal mogelijkheden, bij een kaasplankje smaakt een barley wine of een zoetige tripel het beste.
Bij een gerecht met chocolade of ijs kan je het beste gaan voor een stout, porter of een quadrupel.
Bij een gerecht met veel fruit zoals een fruitsalade kun je het beste gaan voor een fruitig bier zoals een sour, fruit ale of een dubbel IPA.
Wat ons betreft is er maar een unieke biersoort om de avond mee af te sluiten, barrel aged bier.