Een slow-cooker is je beste vriend als het gaat om deze methode.
Bovendien zorgt de langzame bereiding ervoor dat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen, waardoor elke hap een verrukking wordt voor de smaakpapillen.
Slow-cooking is ideaal voor taaie stukken vlees zoals varkensschouder, runderborst of lamsschenkel.
Het vlees kan (bijna) niet te gaar worden, dus zelfs 5 of 6 uur in de oven of op de barbecue is geen probleem.
Afhankelijk van het type vlees en de gewenste bereidingswijze, raden we de volgende temperaturen aan: Rundvlees (rosé): tussen 70 en 75°C
Rundvlees (well done): tussen 80 en 85°C
Kalfsvlees, varkensvlees of lamsvlees (rosé): tussen 80 en 85°C
Kalfsvlees, varkensvlees of lamsvlees (well done): tussen 90 en 95°C
Voor je vlees aan zijn lange garingsproces begint, is het raadzaam om het kort af te bakken in de pan.
Tien minuten is voldoende om het vlees aan beide kanten te laten korsten.