:

Welke groenten kan ik het beste rauw eten?

Jari de Ruiter
Jari de Ruiter
2025-10-07 03:49:10
Count answers : 29
0
Rauwe groenten als aperitiefhapje of tussendoortje zijn een slimme manier om zonder veel moeite extra groenten te eten. Denk aan knapperige worteltjes, paprika, komkommer of radijsjes met een lekkere dip. Eet je rauwe groenten zo vers mogelijk. Ga je groenten verhitten, doe dat dan niet langer dan nodig. Sommige voedingsstoffen kunnen door ons lichaam beter worden opgenomen uit gekookte groenten dan uit rauwe groenten. Sommige groenten zoals prinsessenbonen, (dop)erwten, peultjes, aubergines en champignons bevatten natuurlijke plantengifstoffen. Gekookte of gestoomde groenten zijn vaak zachter en kleiner in volume dan rauwe groenten.
Wout Bosch
Wout Bosch
2025-10-07 03:47:55
Count answers : 26
0
Paprika, komkommer, wortel en tomaat zijn prima om ongekookt te eten en zitten vol vitamines, antioxidanten en vezels.

Lees ook

Wat mag je eten bij een raw food dieet?

Raw foodies of crudivoren eten alleen voedingsmiddelen in hun natuurlijke ‘rauwe’ vorm. Ze laden hun Lees meer

Wat is het gezondste rauwe voedsel?

Rauwe groenten leveren niet méér voedingsstoffen dan gekookte groente. Door eten te verhitten of te Lees meer