Hoe bouw je een menu op?

Jenna Kok
2025-10-06 22:34:40
Count answers
: 27
Zorg voor een juiste volgorde van de gangen.
Zorg voor een evenwichtige verdeling – maak de porties per gang niet te groot.
Wissel af in de bereidingstechnieken – bakken, braden, flamberen, grillen, noem maar op.
Probeer genoeg te variëren in de menu gangen.
Breng afwisseling in smaken en kleuren – dit voor een verrassend effect bij je gasten aan tafel.
Houd rekening met jaargetijden – Op een warme zomerdag verlangt men iets luchtigers dan met de kerstdagen.
Stem een menu af op de gelegenheid waar het voor bedoeld is.
Stem het menu af op de groep gasten.
Houd rekening met je eigen kwaliteiten.
Een 4 gangen menu samenstellen houd de volgende volgorde aan: Een koud voorgerecht als 1e gang, een kopje soep als tussengerecht, het hoofdgerecht als derde gang en als laatste gang het dessert.