:

Hoe ziet het rundvlees eruit van kop tot staart?

Rowan de Jong
Rowan de Jong
2025-10-11 20:19:00
Count answers : 33
0
Van kop tot staart wordt alles van het dier gebruikt. Er werd geen vlees verpakt of weggegooid. Alles van het dier werd gebruikt. Een koe of varken leverde dus vlees op in allerlei verschillende, vergeten producten. Het was dus nodig om veel soorten gerechten te hebben voor al het vlees. Bloedworst en stoofpotten Van bloedworst tot stoofpotten van kopvlees en organen, het werd allemaal klaargemaakt. Ik zal de komende tijd zelf zoeken naar bijzondere stukken vlees en deze met een mooie verhaal en recept voorstellen. Zo kunnen we de smaken van vroeger ervaren en helpen wij mee met bewuster en verantwoord vlees eten: van kop tot taart. Alle bijproducten vinden een weg richting ‘food, petfood, non-food en fuel’.
Emma van Loon
Emma van Loon
2025-10-04 00:28:50
Count answers : 33
0
Het gaat hier om de vier kwartieren van slachtdieren, de twee voorvoeten en de twee achtervoeten plus een vijfde kwartier: delen zoals de huid, kop, staart, botten, tong, nieren, lever, hart en onderste ledematen. De bavette of vinkenlap is een mooi stuk mager rundvlees met een grove lange draad. Een liesstuk of ezelstuk is een groot driehoekig stuk vlees. De diamanthaas is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van het rund. Ook de longhaas is zo’n werkspier. Het ligt in de borstkas en heeft net als bavette een grove lange draad.

Lees ook

Wat is 'nose to tail dining'?

Nose to tail dining is a growing trend, with the rise in popularity of offal and other lesser-known Lees meer

Wat is 'nose-to-tail

Nose to tail refers to a way of looking at and using any animal that will become part of our food su Lees meer

Dina van der Laan
Dina van der Laan
2025-10-03 21:22:16
Count answers : 36
0
Runderrollade is een groot stuk vlees gemaakt van verschillende gekruide plakken rundvlees welke om elkaar zijn gedraaid en bij elkaar worden gehouden met een touwtje. Onze braadrollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd kruidenmengsel. Onze runderrollade is afkomstig van eigen kuddes Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. De kuddes leven in alle vrijheid in Nederlandse natuurgebieden en zijn volledig grasgevoerd.
Renske Çetin
Renske Çetin
2025-10-03 19:31:20
Count answers : 25
0
We hebben smaakvolle en creatieve recepten verzameld voor ons vlees. Probeer er eens eentje en laat ons weten hoe het smaakte. Of stuur uw eigen, favoriete recept naar ons toe. Wellicht heeft u nog eentje uit grootmoeders tijd? Er zit tenslotte veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk. Bovendien getuigt het op zijn minst van respect wanneer je een geslacht dier zo veel mogelijk benut. En wanneer je dit met een beetje gezond verstand combineert met seizoensgebonden groenten en het gebruik van lokale producten, dan is de consumptie van vlees ineens stukken duurzamer. Maak kennis met van kop tot staart koken Van kop tot staart koken is hopelijk meer dan een culinaire trend. Daarom gaan we voorzichtig beginnen om jullie (hernieuwd) kennis te laten maken met wat vergeten delen van het rund. Het is dan ook niet zo vreemd dat onze voorouders het complete dier van kop tot staart op aten. Voedzaam vlees was veel te waardevol om niet te gebruiken. Voor alle organen en andere ‘incourante’ delen waren destijds ook volop smakelijke recepten en gerechten in omloop. Niet alleen de biefstuk, maar ook een minder courant deel als hart of nieren. Kort gezegd gebruikt men bij van kop tot staart koken alle delen van een dier.

Lees ook

Wat is het meest malse stuk rundvlees?

Ossenhaas is een spier die nauwelijks wordt gebruikt en daardoor lekker mals is. Ook de ribeye is ee Lees meer

Is het oké om rundvlees te eten dat een beetje roze is?

Stukken rundvlees kan je gewoon eten als ze nog roze of rood van binnen zijn, zolang ze van buiten m Lees meer