We hebben smaakvolle en creatieve recepten verzameld voor ons vlees.
Probeer er eens eentje en laat ons weten hoe het smaakte.
Of stuur uw eigen, favoriete recept naar ons toe.
Wellicht heeft u nog eentje uit grootmoeders tijd?
Er zit tenslotte veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk.
Bovendien getuigt het op zijn minst van respect wanneer je een geslacht dier zo veel mogelijk benut.
En wanneer je dit met een beetje gezond verstand combineert met seizoensgebonden groenten en het gebruik van lokale producten, dan is de consumptie van vlees ineens stukken duurzamer.
Maak kennis met van kop tot staart koken
Van kop tot staart koken is hopelijk meer dan een culinaire trend.
Daarom gaan we voorzichtig beginnen om jullie (hernieuwd) kennis te laten maken met wat vergeten delen van het rund.
Het is dan ook niet zo vreemd dat onze voorouders het complete dier van kop tot staart op aten.
Voedzaam vlees was veel te waardevol om niet te gebruiken.
Voor alle organen en andere ‘incourante’ delen waren destijds ook volop smakelijke recepten en gerechten in omloop.
Niet alleen de biefstuk, maar ook een minder courant deel als hart of nieren.
Kort gezegd gebruikt men bij van kop tot staart koken alle delen van een dier.