Hoe voorkom je vel op chocolademelk?

Noud de Vries
2025-06-27 00:43:10
Count answers
: 1
Niet te heet maken en blijven 'peddelen' (roeren) zodat er zich geen vel kan vormen.
Een deksel op de pan doen!!Daardoor wordt de luchtvochtigheid boven de melk zo hoog dat er geen velvorming plaatsvindt.Natuurlijk moet je ook niet vergeten te roeren, anders krijg je een korst op de bodem van je pan, vooral tijdens het opwarmen.
Als je melk en chocolademelk kookt, komen er vaak vieze velletjes op. Dit kun je voorkomen door hete (chocolade) melk met een ijsklontje te laten schrikken.
Weet niet hoeveel chocolade melk je moet maken?Ik doe voor 2 bekers altijd de hoeveelheid koffiemelk toevoegen (geen poeder) die ik normaal in 1 beker koffie doe, dan gewoon verwarmen, constand blijven kloppen met een garde.Je krijgt dan een heerlijke schuimlaag op je chocolade en daardoor geen vel :-))))
Bij de padvinderij zetten we de flessen chocomel altijd in een pan met heet (Niet kokend!!) water, dit gaat prima, en is makkelijk warm te houden, bovendien heb je dan geen gedoe met restjes. Pas alleen dan wel op dat de flessen chocomel (als ze van plastic zijn) niet direct op de bodem staan.Doordat de chocomel dan heet uit de flessen komt krijg je ook geen velletje op de chocomel.

Nathan Hagendoorn
2025-06-26 23:15:22
Count answers
: 4
Hoe zorg je ervoor dat er geen vel op je warme chocolademelk komt?
Tip 1: Klop de chocolademelk even op terwijl je 'm opwarmt.
Door het schuimlaagje wat dan ontstaat, kan er geen verdamping plaatsvinden.
Tip 2: Zet een deksel op de pan waarin je de chocolademelk verwarmt.
Ook dit voorkomt verdamping.
Tip 3: Laat de warme chocolademelk 'schrikken' door een ijsblokje in te gooien.
Nadeel: je warme chocolademelk is niet zo warm meer.
Tip 4: Doe extra suiker bij de melk voordat je 'm opwarmt.
Nadeel: je chocolademelk wordt erg zoet (voor sommige mensen is dit juist een voordeel!).
De suiker voorkomt dat de eiwitten in de melk samenklonteren.

Ilse Demir
2025-06-26 21:27:27
Count answers
: 3
Verwarm je de melk in de magnetron op? Roer tussendoor in de melk, zodat hier geen vel op ontstaat.
Lees ook
- Welk land staat bekend om warme chocolademelk?
- Hoe maak ik lekkere warme chocolademelk?
- Waarom zit er een velletje op mijn warme chocolademelk?
- Waarom zeggen Amerikanen warme chocolademelk?
- Waar is warme chocolademelk populair?
- Is Chocomel typisch Nederlands?
- Is warme chocolademelk beter met melk of met water?
- Hoeveel schepjes cacao voor chocolademelk?
- Waarom is mijn warme chocolademelk klonterig?