Waar is warme chocolademelk populair?

Keano Woudenberg
2025-06-26 21:04:26
Count answers
: 1
In en rondom Bogota is het drankje extreem populair. Het duurde even voordat dit chocolade-kaas brouwsel het land veroverde. In supermarkten, in restaurants en op straat: in alle hoeken en gaten van de Colombiaanse hoofdstad zijn sporen van cacao te vinden. Vandaag de dag is chocolate santafereño het broodje hagelslag van de Colombianen.

Matthijs van den Velden
2025-06-26 18:02:34
Count answers
: 1
Warme chocolademelk wordt vaak geassocieerd met de winter en de feestdagen, maar ik kan het altijd wel drinken! Voor overheerlijke chocolademelk moet je naar: The Spot Fabulous (Seoul, Zuid-Korea), Gujžina (Ljubljana, Slovenië), Chocolade museum Keulen (Keulen, Duitsland), Cafeteria bar la plaza (Santo Domingo, La Palma, Canarische Eilanden) en Trece Buhos (Huaraz, Peru).
In Slovenië bestelde ik chocolademelk op het terras in Ljubljana.
In Nederland krijg je vaak Chocomel. Buiten Nederland niet en daar word je weleens verrast door hele lekkere, interessante of vieze chocolademelk.

Nienke Steenbakkers
2025-06-26 16:09:44
Count answers
: 5
Tegenwoordig wordt warme chocolademelk over de hele wereld geconsumeerd en komt het in verschillende variaties voor.
In Nederland behoort warme chocolademelk tot de typisch winterse dranken.
Op schaatsbanen en natuurijs is het de belangrijkste niet-alcoholische drank van koek-en-zopiekramen.
In Italië wordt de zeer dikke cioccolata calda, geserveerd.
In Spanje wordt de chocolate a la taza, geserveerd.
In de Verenigde Staten wordt de dunnere warme cacaomelk gebruikt.
In Latijns-Amerika wordt de gekruide chocolademelk para mesa, geserveerd.
Lees ook
- Welk land staat bekend om warme chocolademelk?
- Hoe maak ik lekkere warme chocolademelk?
- Waarom zit er een velletje op mijn warme chocolademelk?
- Waarom zeggen Amerikanen warme chocolademelk?
- Is Chocomel typisch Nederlands?
- Is warme chocolademelk beter met melk of met water?
- Hoeveel schepjes cacao voor chocolademelk?
- Hoe voorkom je vel op chocolademelk?
- Waarom is mijn warme chocolademelk klonterig?