:

Is warme chocolademelk beter met melk of met water?

Stijn Douglas tot Springwoodpark
Stijn Douglas tot Springwoodpark
2025-07-04 01:58:41
Count answers : 34
0
Chocolademelk wordt gemaakt met melk of water. Ga je voor een zelfgemaakte chocolademelk van pure cacaopoeder en ongezoete, plantaardige melk, dan profiteer je echt van de voordelen van warme cacao. In een kop warme chocolademelk met plantaardige melk zit gemiddeld maar 0,3 gram verzadigd vet. Dat kan anders. Want ga je voor een zelfgemaakte chocolademelk van pure cacaopoeder en ongezoete, plantaardige melk.
Amy Kuijpers
Amy Kuijpers
2025-07-03 23:57:38
Count answers : 30
0
Het poeder moet je, volgens de verpakking, aanlengen met 200 milliliter warme of koude melk, een flinke mok dus. Ik had een beetje gehoopt dat het drankje romig zou zijn door de melk (de meeste mixen moet je aanlengen met water), maar dat is helaas niet het geval. Eerst doe je een scheutje koud water bij 4 afgestreken eetlepels poeder, zodat je een gladde massa hebt. Daar doe je 130 milliliter water bij en dan heb je een lekker volle mok. Bij één portiezakje doe je 130 milliliter water, nadat je eerst met een scheutje koud water de klontjes uit de poeder gehaald hebt. Bij het portiezakje moet je 125 milliliter water doen dat net van de kook af is, een bescheiden hoejeelheid dus. Je vindt er mixen voor ‘hot chocolate’: even wat water of melk koken, een paar eetlepels poeder erbij doen, goed roeren en klaar is je heerlijke warme drankje voor bij een lange kerstfilm of een goed boek.

Lees ook

Welk land staat bekend om warme chocolademelk?

In verschillende landen staat warme chocolademelk bekend om zijn goede smaak. In Latijns-Amerika wor Lees meer

Hoe maak ik lekkere warme chocolademelk?

Doe de melk met het vanillestokje en de slagroom in een steelpan. Verhit tot de melk tegen het kookp Lees meer

Ise Bosch
Ise Bosch
2025-06-26 17:49:48
Count answers : 20
0
Dit recept gebruikt kokend water in plaats van melk om de warme chocolademelk te maken. Hazelnoten en amandelen zijn vrij hard en worden doorgaans vooraf geweekt in water, maar walnoten zijn romig en zacht. Pureer de walnoten met kokend water, rauw cacapoeder, honing, een snufje zout en je hebt binnen no time een heerlijke warme plantaardige chocolademelk. Om de gezonde chocolademelk nóg romiger te maken kun je een klein scheutje koudgeperste olijfolie of een lepeltje kokosvet toevoegen. Het artikel vermeldt dat je als alternatief ook kokend water in een blender met de andere ingrediënten kunt mengen om een romige en voedzame chocolademelk te maken.