Het poeder moet je, volgens de verpakking, aanlengen met 200 milliliter warme of koude melk, een flinke mok dus.
Ik had een beetje gehoopt dat het drankje romig zou zijn door de melk (de meeste mixen moet je aanlengen met water), maar dat is helaas niet het geval.
Eerst doe je een scheutje koud water bij 4 afgestreken eetlepels poeder, zodat je een gladde massa hebt.
Daar doe je 130 milliliter water bij en dan heb je een lekker volle mok.
Bij één portiezakje doe je 130 milliliter water, nadat je eerst met een scheutje koud water de klontjes uit de poeder gehaald hebt.
Bij het portiezakje moet je 125 milliliter water doen dat net van de kook af is, een bescheiden hoejeelheid dus.
Je vindt er mixen voor ‘hot chocolate’: even wat water of melk koken, een paar eetlepels poeder erbij doen, goed roeren en klaar is je heerlijke warme drankje voor bij een lange kerstfilm of een goed boek.