Is warme chocolademelk beter met melk of met water?

Ise Bosch
2025-06-26 17:49:48
Count answers
: 3
Dit recept gebruikt kokend water in plaats van melk om de warme chocolademelk te maken. Hazelnoten en amandelen zijn vrij hard en worden doorgaans vooraf geweekt in water, maar walnoten zijn romig en zacht. Pureer de walnoten met kokend water, rauw cacapoeder, honing, een snufje zout en je hebt binnen no time een heerlijke warme plantaardige chocolademelk. Om de gezonde chocolademelk nóg romiger te maken kun je een klein scheutje koudgeperste olijfolie of een lepeltje kokosvet toevoegen.
Het artikel vermeldt dat je als alternatief ook kokend water in een blender met de andere ingrediënten kunt mengen om een romige en voedzame chocolademelk te maken.
Lees ook
- Welk land staat bekend om warme chocolademelk?
- Hoe maak ik lekkere warme chocolademelk?
- Waarom zit er een velletje op mijn warme chocolademelk?
- Waarom zeggen Amerikanen warme chocolademelk?
- Waar is warme chocolademelk populair?
- Is Chocomel typisch Nederlands?
- Hoeveel schepjes cacao voor chocolademelk?
- Hoe voorkom je vel op chocolademelk?
- Waarom is mijn warme chocolademelk klonterig?