:

Wanneer mag je geen microgroenten eten?

Adriana Bruynzeels
Adriana Bruynzeels
2025-09-29 21:46:11
Count answers : 40
0
Je mag geen microgroenten eten als je kiemgroenten zoals alfalfa en taugé mogelijk bacteriën bevatten. Deze bacteriën kunnen mogelijk een voedselvergiftiging veroorzaken. Deze bacteriën zijn te doden middels verhitting.
Laura Franse Storm
Laura Franse Storm
2025-09-29 21:01:57
Count answers : 31
0
Val je onder de groep kwetsbaren (ouderen, zwangeren, verlaagde weerstand vanwege ziekte) dompel ongeveer 5 sec. onder in kokend water. Of wok mee met een gerecht (hitte doodt bacteriën). Wel jammer natuurlijk, want de voedingswaarde zal daardoor ook dalen. Maar in deze gevallen, liever dat, dan een besmetting. Check de houdbaarheidsdatum (over datum? Niet kopen/niet eten). Ruik en kijk: ruikt het raar en ziet het er slijmerig uit = niet eten / niet kopen. Bewaar in de koelkast op 4 graden Celsius, max 2 á 3 dagen. Spoel het net voor het eten wel altijd even schoon, laat uitlekken.

Lees ook

Wat is de beste manier om microgroenten te eten?

Kiemgroenten zijn super veelzijdig: In een salade of wrap. Op een boterham met hummus of kaas. Als Lees meer

Wat zijn mogelijke nadelen van microgroenten?

Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoal Lees meer

Marinus van den Velde
Marinus van den Velde
2025-09-29 17:29:51
Count answers : 26
0
Er zijn situaties waarin het eten van microgroenten niet aan te raden is. Bijvoorbeeld als ze over de datum zijn, papperig, slijmerig of sterk riekend. Rauwe gekiemde sojabonen en kidneybonen bevatten veel stoffen die de opname van eiwitten en vetten in de darmen belemmeren en voedselvergiftigingsverschijnselen kunnen veroorzaken. Gekiemde pintobonen, witte bonen, zwarte oogbonen, limabonen, zwarte bonen, adukibonen, linzen en erwten bevatten deze stoffen in mindere mate. Alfalfa en gekiemde kikkererwten zijn hiervan het minst gevaarlijk, maar moet je ook niet iedere dag eten. Het is verstandig om aan de TGT-datum te houden en de kiemgroenten goed te wassen voordat je ze eet. Indien je gekiemde kiemen hebt die ouder zijn dan enkele dagen, is het aan te raden ze te koken voordat je ze consumeert. Invriezen en drogen van kiemgroenten is niet aan te raden vanwege de verslechtering van smaak en textuur na ontdooien of opnieuw hydrateren.