:

Wat zijn duurzame alternatieven voor kabeljauw?

Frederique Zum Vörde Sive Vörding
Frederique Zum Vörde Sive Vörding
2025-09-28 04:29:58
Count answers : 34
0
Ooit al heerlijke fish & chips geproefd? Dan heb je allicht al eens schelvis gegeten! De schelvis maakt deel uit van de familie van de kabeljauwachtigen. Koolvis wordt zoals schelvis en kabeljauw in de meeste (vis)winkels verkocht in filet zonder vel. Koolvis is iets zachter en droger van smaak dan de kabeljauw en heeft ook een donkerdere kleur. Naast de kabeljauwachtige vissen hebben onze zeeën natuurlijk nog een pak meer lekkers te bieden. Zeetongen, pladijzen, rog… worden het meeste gevangen door onze Belgische vissers.
Mats Nguyen
Mats Nguyen
2025-09-28 00:01:03
Count answers : 33
0
Duurzame alternatieven voor kabeljauw zijn bijvoorbeeld de IJslandse leng, schelvis en zeewolf. Roodbaars, wijting en koolvis zijn net even anders; de een valt wat meer uit elkaar en de ander is juist stevig. Mooie, minder bekende witvissen uit onze eigen Noordzee zijn op dit moment bijvoorbeeld heek, lom, leng en zeeduivel. Ook zijn er genoeg andere vissen waarmee we heerlijk kunnen variëren. Vissen met het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis zijn een duurzaam alternatief. Als er geen wilde vis beschikbaar is, kan men kiezen voor het ASC-label voor verantwoord gekweekte vis.

Lees ook

Welke vis is duurzaam om te eten?

De vissoorten met de minste broeikasgasemissies zijn haring en wild gevangen zalm. Tilapia, meerval Lees meer

Wat is de meest duurzame manier om vis te eten?

De duurzaamheid van een bepaald soort vlees kan worden afgeleid uit hoeveel procent van zijn voer ee Lees meer