:

Wat gebeurt er met je lichaam als je plantaardig gaat eten?

Anna Huisman
Anna Huisman
2025-09-27 23:15:54
Count answers : 37
0
De gezondheid van beide helften van de tweelingen ging erop vooruit, en dat was al merkbaar in slechts 8 weken. Concreet gaat het over een lager cholesterol- en insulinegehalte. Meer plantaardige voeding is goed voor je lijf, en ook voor de planeet. Meer groenten, fruit, volle granen, peulvruchten… dan heb je meer goede stoffen binnen. Meer vitaminen, mineralen en vezels, die heel goed voor je lijf zijn. Als je bijvoorbeeld meer groenten op je bord legt, dan krijg je je portie vlees makkelijker naar beneden. Als je meer fruit eet, gaat het makkelijker zijn om die hoeveelheid toegevoegde suiker in je dag naar beneden te krijgen. Het is veel leuker om meer goede dingen te eten, dan om dingen volledig te schrappen. Je kan niet verwachten dat je door 8 weken iets te doen, je binnen 20 jaar je risico op darmkanker hebt verbeterd. Dan zien we - zoals in dit tweelingenonderzoek - dat je echt al een stap vooruit zet.
Giovanni van Dongen
Giovanni van Dongen
2025-09-27 22:51:31
Count answers : 23
0
Wanneer er 48 uur aaneengesloten plantaardig wordt gegeten, nadat de dagen daaromheen alles is gegeten, zorgt dit ervoor dat de stofwisseling snel, positief verandert. In het onderzoek verbeterden de suikerspiegels en cholesterolwaardes en de magnesiumwaarde in het bloed steeg. Door 48 uur aaneengesloten plantaardig te eten stimuleren we dus direct een gezonde stofwisseling. Een plantaardig dieet zit boordevol vezels, die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. Door 48 uur plantaardig te eten, geef je je darmen de kans om intensief te reinigen. Vezels binden zich aan afvalstoffen in je darmen en helpen deze sneller af te voeren. Een gezonde darmflora is in verband gebracht met meer energie en een verbeterde stemming.

Lees ook

Is veganisme een trend?

Veganisme is meer dan alleen een trend, het is een levensstijl die wereldwijd aan populariteit wint. Lees meer

Waarom meer plantaardig eten?

Een meer plantaardig voedingspatroon verlaagt de kans op ziektes en kan de milieu-impact van onze vo Lees meer