:

Hoe maken ze mosterd?

Pepijn Bulut
Pepijn Bulut
2025-09-26 23:39:39
Count answers : 28
0
Giet in een potje het water en de appelazijn over de mosterdzaadjes en laat dit een nacht staan. Mix de appelazijn, het water, het mosterdzaad en de kurkuma met een staafmixer net zolang totdat het helemaal de textuur heeft die je wilt. Voor een gladde mosterd moet je een paar minuten mixen. Voeg zout en honing toe mix het er doorheen. Laat de mosterd 2 tot 3 dagen in de koelkast met rust zodat het kan rijpen.
Kayleigh Spier
Kayleigh Spier
2025-09-26 22:55:59
Count answers : 35
0
Doe het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad in kom, pot of bakje. Voeg hier de azijn en het water bij. Voeg ook een snufje zout en de kurkuma toe. Roer het geheel goed door. Laat het mengsel nu een nacht staan. Doe het mengsel in zijn geheel in een keukenmachine met een scherp mes. Laat de keukenmachine een paar keer kort draaien totdat je een grove mosterd hebt. Doe de pittige grove mosterd in een schone glazen pot. De mosterd mag nu een week op een koele donkere plek staan, zoals de ijskast.

Lees ook

Waarom is mijn zelfgemaakte mosterd bitter?

Eerst is de mosterd bitter en zuur maar het rijpt tot een goede smaak. De gele zaadjes zijn minder s Lees meer

Hoe maak ik zelf mosterd?

Doe het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad in kom, pot of bakje. Voeg hier de azijn en het w Lees meer

Kayleigh Demirci
Kayleigh Demirci
2025-09-26 22:25:55
Count answers : 42
0
1. Laat de mosterdzaadjes minimaal een uur in de azijn weken wanneer je houdt van een gladde mosterd 2. Schenk de mosterdzaadjes met het azijn in de foodprocessor en voeg de honing en het zout toe 3. Laat nu de machine minimaal 8 minuten draaien of tot de mosterd een voor jou gewenste dikte heeft gekregen 4. Schep de mosterd in een potje en zet deze minimaal 3 dagen weg in de koelkast.