:

Hoe krijg ik een krokant korstje op mijn ovenschotel?

Faas Brugman
Faas Brugman
2025-09-25 20:57:48
Count answers : 37
0
Meng de panko, mozzarella, Parmezaanse en laatste oregano door elkaar in een kommetje en verdeel daarna gelijkmatig over de pasta. Zet de skillet of ovenschaal circa 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en ‘extreem’ krokant is. Let op: Het krokante laagje wordt zacht als je ‘m te lang laat staan. Dus bak deze pas vlak voor het eten af voor de ultieme beleving ;-) .
Levi van Nimwegen
Levi van Nimwegen
2025-09-25 19:25:56
Count answers : 35
0
Het schijnt één van de voornaamste redenen te zijn waarom we chips zo lekker vinden: vanwege dat krokantje. Als krokante korst op een koekje, brownie of muffin maar ook op een wentelteefjestaart, alles is mogelijk. Panko komt veelvuldig voorbij op Culy, want we zijn op de redactie groot fan van deze Japanse variant op paneermeel. Oud brood is ook een perfecte vervanger van paneermeel. Popcorn is een perfecte vervanger voor paneermeel. Chips of nachos met een smaakje zijn perfect, want die zijn immers al gekruid.

Lees ook

Wat is de kooktechniek van gratin?

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snij de aardappels in dunne plakjes, ongeveer zo dik als e Lees meer

Hoe lang duurt het om een aardappel in de oven op 180 graden te bakken?

Verwarm de oven op 180 graden en plaats de aardappelen 25 minuten in de oven. Voor de meeste aardapp Lees meer

Sylvie Wolters
Sylvie Wolters
2025-09-25 15:48:45
Count answers : 30
0
Bedek je bereiding met een laag geraspte kaas, paneermeel en stukjes boter, room of een speciale saus. Wil je een knapperige korst, gebruik dan droge ingrediënten. Verwarm je oven voor op 200 °C, want de temperatuur moet hoog genoeg zijn. Gebruik je de grill, verwarm die eerst tot de maximale temperatuur en schuif dan pas je gerecht, bedekt met een gratinlaag, in de oven. Er moet een mooie goudbruine korst ontstaan, maar ze mag niet uitdrogen.