:

Wat eet je bij de wijn?

Bastiaan van Soest
Bastiaan van Soest
2025-09-25 17:28:24
Count answers : 25
0
Bij klassieke zuurkool schenk je een mooie droge Riesling. Bij een pasta bolognese komt vaak de Chianti of een wijn van de heerlijke druif Sangiovese uit de kast. Bij de sucadelapjes zou ik een lekker glas Shirah geven. De zalm met spinazie, als je deze maakt met pesto en een pijnboompitje, dan hebben wij een heerlijk Nosiola van Endrizzi. Bij de geitenkaassalade natuurlijk een sprankelend glas van de Sauvignon Blanc, Angels Tears bijvoorbeeld.
Esmée von Frijtag Drabbe Künzel
Esmée von Frijtag Drabbe Künzel
2025-09-25 16:29:22
Count answers : 25
0
Lichte gerechten zoals salades of vis passen vaak beter bij lichtere wijnen zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Stevige gerechten zoals een dikke biefstuk vragen om een zwaardere wijn zoals Cabernet Sauvignon of Shiraz. Een zoete wijn zoals een Riesling of een Muscat past goed bij desserts. Gerechten met een hoge zuurgraad, zoals een salade met een azijndressing, passen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad zoals een Sauvignon Blanc. Als je eten veel kruiden bevat, zoals curry's of Mexicaans eten, zoek dan naar een wijn die ook wat kruidigheid heeft. Een Zinfandel of een Gewürztraminer kunnen hier goed bij passen. Vis en witte wijn is een klassieke combinatie. Probeer eens een gegrilde zalm met een glas Chardonnay. Voor een biefstuk is een rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon een geweldige keuze. Kip is vrij veelzijdig, maar een gebraden kip met een glas Chardonnay is een eenvoudige maar heerlijke combinatie. Pasta met tomatensaus past goed bij de zuurgraad van een Sangiovese.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Jasmijn Wolfswinkel
Jasmijn Wolfswinkel
2025-09-25 13:15:19
Count answers : 31
0
Bij vis denk je meestal aan witte wijn. Bij deze verschillende smaken passen verschillende witte én rode wijnen. Een gerecht kan ook rond, romig en smeuïg aanvoelen. Kies dan voor zachte wijnen die een rond gevoel in je mond achterlaten zoals een Big White voor wit of een Easy Rider of Big Red voor rood. Een gerecht met een hoog smaakgehalte vraagt om een wijn met een intense smaak.