Lichte gerechten zoals salades of vis passen vaak beter bij lichtere wijnen zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Stevige gerechten zoals een dikke biefstuk vragen om een zwaardere wijn zoals Cabernet Sauvignon of Shiraz.
Een zoete wijn zoals een Riesling of een Muscat past goed bij desserts.
Gerechten met een hoge zuurgraad, zoals een salade met een azijndressing, passen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad zoals een Sauvignon Blanc.
Als je eten veel kruiden bevat, zoals curry's of Mexicaans eten, zoek dan naar een wijn die ook wat kruidigheid heeft.
Een Zinfandel of een Gewürztraminer kunnen hier goed bij passen.
Vis en witte wijn is een klassieke combinatie.
Probeer eens een gegrilde zalm met een glas Chardonnay.
Voor een biefstuk is een rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon een geweldige keuze.
Kip is vrij veelzijdig, maar een gebraden kip met een glas Chardonnay is een eenvoudige maar heerlijke combinatie.
Pasta met tomatensaus past goed bij de zuurgraad van een Sangiovese.