:

Hoe zorg je ervoor dat de lucht uit een soufflé blijft lopen?

Laurens Post
Laurens Post
2025-09-25 07:08:46
Count answers : 36
0
Vouw het opgeklopte eiwit altijd rustig door de andere ingrediënten, anders ontsnapt de lucht uit het mengsel.
Niels Mulder
Niels Mulder
2025-09-25 04:48:59
Count answers : 28
0
Door kleine potjes te gebruiken kan je wel voorkomen dat je soufflé bij het opdienen al bij de eerste schep in elkaar zakt. Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt. Doe tijdens het bakken de ovendeur niet open; wacht minstens 2/3 van de totale baktijd. Je soufflé zou in elkaar kunnen zakken door het temperatuurverschil.

Lees ook

Wat is de gouden regel voor soufflé?

Gebruik voor perfect geklopt eiwit de verhouding half verse eiwitten en half gepasteuriseerde eiwitt Lees meer

Waarom is het zo moeilijk om een ​​soufflé te maken?

Klop je de eiwitten te kort of te lang, dan kan het zomaar zijn dat je creatie instort, nog voor dat Lees meer