:

Wat is de gouden regel voor soufflé?

Jinthe van de Biesenbos
Jinthe van de Biesenbos
2025-09-11 22:26:21
Count answers : 40
0
Gebruik altijd een metalen of glazen kom, die absoluut brandschoon is. Onjuist geklopt eiwit zal je met lucht gevulde soufflé doen inzakken. De moeilijkheid is dat als je zelden eiwitten klopt, je niet weet wanneer je moet stoppen. Met een handklopper zou ik aanraden de eiwitten ongeveer vier minuten te kloppen. De vroegste tekenen van het ´overkloppen´ zijn kleine korreltjes op de zijkant van de kom en verminderd volume. Zorg ervoor dat er geen eigeel in je eiwitten zit. Gebruik eieren op kamertemperatuur, doe de deur van de oven niet open voordat het klaar is en serveer onmiddellijk. Bak in een voorverwarmde oven op 160 °C tussen 15-20 minuten (gouden regel is: maak nooit de deur open tijdens het bakken).
Lorenzo de Jong
Lorenzo de Jong
2025-09-11 19:11:49
Count answers : 24
0
Onze tips en trucs voor een geslaagde soufflé : Beboter vooral de vorm of ramekins goed. Hierdoor kan de soufflé rijzen en kan de vulling langs de zijkanten naar beneden glijden. Het is de soufflé die de doorslag geeft: je moet hem serveren zodra hij klaar is , anders loopt hij leeg, dus wacht niet, en je moet er goed in slagen om een soufflé in te passen in een etentje met vrienden, want het kan nogal onvoorspelbaar zijn hoe lang het duurt voordat hij gaar is.