Kruiden zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding en kunnen smaak, geur en gezondheidsvoordelen toevoegen aan onze gerechten.
De hobbykoks onder ons weten hoe belangrijk het is om een paar essentiële kruiden in je keukenkast te hebben.
Hieronder vind je een lijst van 10 kruiden en specerijen die niet in je keukenkast mogen ontbreken.
Basilicum is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken en past goed bij tomaten, kaas en pastagerechten.
Ook Rozemarijn wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken en past goed bij gegrild vlees, aardappelen en groenten.
Peterselie is zo’n kruid dat in heel veel gerechten als smaakmaker kan worden toegevoegd en dus fijn is om altijd in huis te hebben.
Natuurlijk kunnen we peper niet vergeten.
Koriander is een smaakmaker die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken.
Kaneel wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals appeltaart, gebak, desserts, smoothies, havermoutpap en natuurlijk kaneelbroodjes.
Knoflookpoeder is ook zo’n kruid dat niet in je keukenkastje mag ontbreken.
Laurierblaadjes worden al duizenden jaren gebruikt als smaakmaker in gerechten en hebben een kenmerkende, aromatische geur en smaak.
Deze 10 kruiden zijn slechts een selectie van de vele kruiden die er zijn, maar ze zijn een goede basis om in je keukenkast te hebben.