:

Waarom aubergine zouten?

Vigo Spreeuw
Vigo Spreeuw
2025-09-24 05:54:00
Count answers : 32
0
Men raadt vaak aan om rauwe aubergineplakken te bestrooien met zout om ze te deshydrateren.
Willem Demir
Willem Demir
2025-09-24 03:44:44
Count answers : 27
0
Aubergines bevatten van nature een stof genaamd solanine, een chemische verbinding die in hogere concentraties een bittere smaak kan geven. Door aubergines te zouten, trekt het zout vocht uit de groente, wat helpt om een deel van de solanine en andere bittere smaakstoffen te verwijderen. Bovendien helpt dit proces ook om de structuur van de aubergine te verbeteren, waardoor het zachter en minder sponsachtig wordt tijdens het koken. Naast het verminderen van de bitterheid, zorgt zouten er ook voor dat aubergines minder olie opnemen tijdens het bakken, wat resulteert in een lichter en gezonder gerecht.

Lees ook

Hoe lang moet ratatouille stoven?

Voeg de courgette, tomaten en suiker erdoor. Voeg het bouquet garni toe en laat alles met het deksel Lees meer

Hoe eten de Fransen ratatouille?

De Fransen eten ratatouille als bijgerecht of als hoofdgerecht, vergezeld van bijvoorbeeld stokbrood Lees meer

Ian Jacobs
Ian Jacobs
2025-09-24 03:17:34
Count answers : 27
0
Vroeger waren aubergines enorm bitter en door ze te zouten, haalde je de bittere smaak uit de groente. Door de aubergine vooraf te zouten, onttrek je er vocht uit en minder vocht is meer smaak. Bovendien zout je de aubergine zo van binnen en meer zout is ook meer smaak. Voor een extra geconcentreerde auberginesmaak is zouten dus een goed idee, maar noodzakelijk is het niet. Heb je tijd en zin? Doe het dan zeker, maar boor jezelf geen overheerlijk auberginegerecht door de neus omdat je vanavond geen tijd hebt om je aubergine eerst een uur te zouten.
Kayleigh Demirci
Kayleigh Demirci
2025-09-24 02:14:43
Count answers : 42
0
Aubergine bevat naar verhouding veel vocht. Tijdens het bakken komt dit vrij en dat zorgt ervoor dat de vruchtgroente in zijn eigen vocht gekookt wordt. Het resultaat is dat de plakjes, repen of blokjes slap worden en zompig aandoen. Het zout onttrekt vocht, wat door het keukenpapier wordt opgenomen. Een extra voordeel van het zout is dat het voorkomt dat er veel olie wordt opgenomen, wat niet alleen een zompig, maar ook een vettig resultaat geeft.

Lees ook

Welke kruiden bij ratatouille?

Knoflook, rozemarijn, tijm en laurier. Deze Wereldse Melange geeft je ovengroenten een heerlijke tw Lees meer

Hoe wordt ratatouille gegeten?

Ratatouille wordt in Frankrijk – 's zomers overigens ook koud – meestal gegeten met stokbrood. In I Lees meer