Welke saus voor eggs benedict?

Tara van Ochten
2025-06-24 09:56:46
Count answers
: 4
Maak de saus. Dat doe je zo: Pak een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los van elkaar en meng de azijn en wijn erdoor. Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuurtje en blijf goed kloppen, totdat het een mooie saus wordt. Haal de pan van het vuur, voeg wat zort toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. Niet alles tegelijk, maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen!
Ook kun je deze saus vervangen door bearnaise saus.

Sam de Vroege
2025-06-24 08:58:16
Count answers
: 5
Klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur. Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap door de hollandaisesaus. Leg de eieren op de getoaste broodjes, klop de saus los schep over de eieren.
Lees ook
- Wat is het verschil tussen Eggs Royale en Eggs Benedict?
- Hoe maak je eieren benedict?
- Wat zijn de drie soorten Eggs Benedict?
- Wat is het verschil tussen Eggs Benedict en Eggs Hollandaise?
- Wat is het verschil tussen Eggs Benedict en Irish Benedict?
- Wat is het verschil tussen Eggs Royale en Atlantic?
- Hoe maak je de beste eieren?
- Wat is het verschil tussen klassieke en Florentijnse Eggs Benedict?
- Is gepocheerd ei hetzelfde als Eggs Benedict?