:

Hoe maak je eieren benedict?

Julian Rijcken
Julian Rijcken
2025-07-11 17:56:45
Count answers : 32
0
Breng een pan met water aan de kook en voeg de witte wijnazijn en een snuf zout toe. Draai nu het vuur lager, zodat het niet meer borrelt. Breek één eitje in een kommetje en laat dit vervolgens langzaam in het water glijden. Zorg dat het water net niet kookt en pocheer je eitje in 3 minuten gaar. Snijd de beschuitbollen doormidden en besmeer met een laagje roomboter. Toast de beschuitbollen in 1-2 minuten in een koekenpan. Leg de beschuitbollen op een bord en besmeer met een dikke laag guacamole. Leg hier 2 plakken Parmaham en het gepocheerde eitje op en maak af met een paar eetlepels Hollandaisesaus en verse bieslook. Meng vervolgens de eidooiers, slagroom, witte wijnazijn, een eetlepel water samen met een snuf peper en zout in je blender. Het duurt ongeveer 20-30 seconden tot je een mooie lichte saus hebt. Voeg nu op lage snelheid de gesmolten boter toe en blend nog 5-10 seconden door. Verwarm al roerende de saus op laag vuur in een steelpannetje en breng op smaak met limoensap en eventueel nog wat extra peper en zout.
Jet Martens
Jet Martens
2025-07-02 14:10:28
Count answers : 37
0
Breng een pan water aan de kook en voeg de azijn toe. Zet het vuur lager zodat het water zachtjes bubbelt Breek een ei in een klein schaaltje, maak met een lepel een draaikolk in het water en giet het ei voorzichtig in deze draaikolk Laat het ei 3-4 minuten pocheren tot het eiwit stevig is, maar de dooier nog vloeibaar. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het even uitlekken op keukenpapier. Klop de eidooiers samen met het citroensap en de Dijonmosterd in een hittebestendige kom. Zet de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Klop constant terwijl je langzaam de gesmolten boter toevoegt. Blijf kloppen tot de saus dik en romig is. Breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper. Leg de gehalveerde muffins op borden. Leg een plakje spek of ham op elke helft. Plaats voorzichtig een gepocheerd ei bovenop. Lepel royaal Hollandaisesaus over het ei. Garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.

Lees ook

Wat is het verschil tussen Eggs Royale en Eggs Benedict?

Eggs benedict zijn gepocheerde eieren met bacon of ham, Eggs florentine zijn gepocheerde eieren met Lees meer

Wat zijn de drie soorten Eggs Benedict?

De drie soorten Eggs Benedict zijn: - eggs benedict zijn gepocheerde eieren met bacon of ham - eggs Lees meer

Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-06-24 11:35:36
Count answers : 39
0
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg het spek op een bakplaat op een siliconen matje of bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maak met een garde een draaikolk in de grote pot water en azijn. Breek elk ei in een apart kommetje en laat ze een voor een in het water glijden. Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan. Leg wat sla op de toast en werk af met een gepocheerd ei, een flinke lepel Hollandaisesaus en een krokant stukje spek.
Frederique Zum Vörde Sive Vörding
Frederique Zum Vörde Sive Vörding
2025-06-24 09:44:40
Count answers : 34
0
Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Breng een andere steelpan met een laagje water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt en voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, tot het mengsel warmer is dan kamertemperatuur. Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap door de hollandaisesaus. Pocheer de eieren in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster het brood. Leg de eieren op de getoaste broodjes, klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met peper.

Lees ook

Wat is het verschil tussen Eggs Benedict en Eggs Hollandaise?

De saus wordt vooral (warm) geserveerd bij visgerechten en bij groenten zoals asperges, bloemkool en Lees meer

Wat is het verschil tussen Eggs Benedict en Irish Benedict?

Eggs Benedict bestaat traditioneel uit twee gehalveerde English muffins, met daarop ham, gepocheerde Lees meer

Jinthe van de Biesenbos
Jinthe van de Biesenbos
2025-06-24 09:22:14
Count answers : 44
0
Breng water in een steelpan aan de kook met een scheutje azijn. Als het kookt zet je het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een klein kommetje, draai ondertussen met een lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig in glijden. Pocheer het eitje 3 minuten en verwijder voorzichtig uit het water met een opscheplepel of schuimspaan. Herhaal met de andere eieren. Ondertussen maak je de snelle hollandaisesaus. Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit. De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak. Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan. Giet in een langzame, dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien. Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar, zo simpel is het. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout. Dan kunnen we de eggs benedict gaan maken. Verdeel de avocado over de broodjes of toast en prak fijn. Leg op elk broodje een gepocheerd ei, daaroverheen giet je de hollandaisesaus en garneer het geheel met een beetje bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer (optioneel) met gerookte zalm.
Mads Dijkstra
Mads Dijkstra
2025-06-24 08:57:39
Count answers : 22
0
Bak de plakjes Parmaham uit en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier. Zodra dit in orde is zet je een pan met water met de azijn op en breng dit aan de kook. Maak nu ondertussen de toast leg deze op de borden en verdeel hier eerst de rucola en daarna de parmaham op. Pocheer de eieren nu in het pannetje in ongeveer 4 minuten. Laat de eieren uitlekken en verdeel deze over de toast. Schep nu de Hollandaise saus over en klaar!

Lees ook

Wat is het verschil tussen Eggs Royale en Atlantic?

Eggs Atlantic bestaat niet in dit artikel. Er zijn wel drie andere varianten, namelijk Eggs Benedict Lees meer

Hoe maak je de beste eieren?

Om het perfecte zachtgekookte of hardgekookte ei te koken en te voorkomen dat het leegloopt, kan je Lees meer

Quinty Badal
Quinty Badal
2025-06-24 08:56:36
Count answers : 29
0
Bereiding Begin met de hollandaise. Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur tot hij smelt en neem de pan dan van het vuur. Doe de eidooiers met het citroensap in een blender met een krachtige motor. Mix op hoge snelheid tot de eidooiers dikker en bleker worden. Blijf mixen op hoge snelheid terwijl je de gesmolten boter eerst druppelsgewijs en dan in een dun straaltje toevoegt. Als je alle boter hebt toegevoegd, heb je een dikke, romige hollandaisesaus. Breng voor de gepocheerde eieren een middelgrote pan met water aan de kook op matig vuur en draai het vuur laag. Voeg een scheutje azijn toe. Breek één ei boven een kopje. Draai met een lepel rondjes in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt. Laat het ei voorzichtig in het draaikolkje glijden, dan zie je hoe het eiwit zich vanzelf rond de dooier wikkelt. Pocheer het ei 3 minuten in het kokende water zonder eraan te komen, tot het eiwit is gestold maar de dooier vanbinnen nog vloeibaar is. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur tot hij heel heet is. Bak de plakjes ham aan beide kanten 2 minuten tot ze mooi bruin werden. Leg de onderkanten van de ontbijtbroodjes op borden. Beleg elk broodje met een plakje ham en een gepocheerd ei. Schenk er zo veel hollandaise over als je wilt. Strooi er cayennepeper, bieslook en peper naar smaak over.
Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-06-24 08:31:59
Count answers : 38
0
Het recept is gelukkig niet erg moeilijk. Je legt een plakje bacon op een geroosterd broodje, maakt gepocheerde eieren en daar giet je een Hollandaisesaus overheen. Bak broodjes in de oven en beleg ze met bacon (je kunt dat natuurlijk ook weglaten of zalm gebruiken als vervanger). Smelt voor de Hollandaisesaus 250 gram boter. Klop 3 eierdooiers, samen met 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels witte wijn. Doe er een beetje zout en peper naar smaak bij. Verwarm het au bain-marie en voeg langzaam de boter toe. Klopt het goed door elkaar tot het een lekkere dikke saus is. Pocheer 3 eieren. Beleg de broodjes met de eieren en giet er de Hollandaisesaus overheen.

Lees ook

Welke saus voor eggs benedict?

Klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur. Voeg al Lees meer

Wat is het verschil tussen klassieke en Florentijnse Eggs Benedict?

Eggs Benedict is by far the most well-known of the upscale egg dishes gracing dinner plates in Ameri Lees meer

Tijn de Vries
Tijn de Vries
2025-06-24 05:35:10
Count answers : 31
0
Voor eggs benedict komen wij ons bed wel uit. Dit chique Amerikaanse ontbijt gerecht bestaat uit een gepocheerd ei met daaronder een plak ham, zalm of bacon op een muffin bolletje of toast. Het geheel maak je af met een flinke scheut romige hollandaisesaus. Zet in 4 stappen deze heerlijke Eggs benedict op tafel. Snipper de sjalot. Breng in een pan de sjalot met 50 ml azijn en 50 ml water aan de kook en kook in tot je 2 el over hebt. Breng in een steelpan ruim water met 25 ml azijn aan de kook. Breek 1 ei boven een kopje. Draai met een lepel een kolk in het water en laat het ei langzaam in het midden van de kolk glijden. Pocheer het ei 2 min., tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog zacht is. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de toast over 4 borden en beleg met de ham. Leg er de gepocheerde eieren op. Schenk de saus over de eieren en bestrooi met nootmuskaat.