:

Hoe maak je eieren benedict?

Quinty Badal
Quinty Badal
2025-06-24 08:56:36
Count answers : 3
0
Bereiding Begin met de hollandaise. Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur tot hij smelt en neem de pan dan van het vuur. Doe de eidooiers met het citroensap in een blender met een krachtige motor. Mix op hoge snelheid tot de eidooiers dikker en bleker worden. Blijf mixen op hoge snelheid terwijl je de gesmolten boter eerst druppelsgewijs en dan in een dun straaltje toevoegt. Als je alle boter hebt toegevoegd, heb je een dikke, romige hollandaisesaus. Breng voor de gepocheerde eieren een middelgrote pan met water aan de kook op matig vuur en draai het vuur laag. Voeg een scheutje azijn toe. Breek één ei boven een kopje. Draai met een lepel rondjes in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt. Laat het ei voorzichtig in het draaikolkje glijden, dan zie je hoe het eiwit zich vanzelf rond de dooier wikkelt. Pocheer het ei 3 minuten in het kokende water zonder eraan te komen, tot het eiwit is gestold maar de dooier vanbinnen nog vloeibaar is. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur tot hij heel heet is. Bak de plakjes ham aan beide kanten 2 minuten tot ze mooi bruin werden. Leg de onderkanten van de ontbijtbroodjes op borden. Beleg elk broodje met een plakje ham en een gepocheerd ei. Schenk er zo veel hollandaise over als je wilt. Strooi er cayennepeper, bieslook en peper naar smaak over.
Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-06-24 08:31:59
Count answers : 2
0
Het recept is gelukkig niet erg moeilijk. Je legt een plakje bacon op een geroosterd broodje, maakt gepocheerde eieren en daar giet je een Hollandaisesaus overheen. Bak broodjes in de oven en beleg ze met bacon (je kunt dat natuurlijk ook weglaten of zalm gebruiken als vervanger). Smelt voor de Hollandaisesaus 250 gram boter. Klop 3 eierdooiers, samen met 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels witte wijn. Doe er een beetje zout en peper naar smaak bij. Verwarm het au bain-marie en voeg langzaam de boter toe. Klopt het goed door elkaar tot het een lekkere dikke saus is. Pocheer 3 eieren. Beleg de broodjes met de eieren en giet er de Hollandaisesaus overheen.
Tijn de Vries
Tijn de Vries
2025-06-24 05:35:10
Count answers : 2
0
Voor eggs benedict komen wij ons bed wel uit. Dit chique Amerikaanse ontbijt gerecht bestaat uit een gepocheerd ei met daaronder een plak ham, zalm of bacon op een muffin bolletje of toast. Het geheel maak je af met een flinke scheut romige hollandaisesaus. Zet in 4 stappen deze heerlijke Eggs benedict op tafel. Snipper de sjalot. Breng in een pan de sjalot met 50 ml azijn en 50 ml water aan de kook en kook in tot je 2 el over hebt. Breng in een steelpan ruim water met 25 ml azijn aan de kook. Breek 1 ei boven een kopje. Draai met een lepel een kolk in het water en laat het ei langzaam in het midden van de kolk glijden. Pocheer het ei 2 min., tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog zacht is. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de toast over 4 borden en beleg met de ham. Leg er de gepocheerde eieren op. Schenk de saus over de eieren en bestrooi met nootmuskaat.