:

Is het beter om slagroom of melk te gebruiken in quiche?

Jack van Ginkel
Jack van Ginkel
2025-09-21 19:06:41
Count answers : 29
0
Voor een zijdezachte en vooral romige custard kun je het beste gelijke hoeveelheden slagroom en volle melk aanhouden. Een goede basis is een verhouding van ongeveer 480 ml vloeistof.
Sebastiaan Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
Sebastiaan Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
2025-09-21 17:48:26
Count answers : 31
0
Melk is niet zo romig als slagroom, maar je kunt in sommige recepten slagroom prima vervangen door melk. Denk hierbij aan quiche recepten waarin slechts een klein scheutje slagroom nodig is. Je kunt dan het beste volle melk gebruiken, omdat deze variant het romigst is.

Lees ook

Hoe krijg je de bodem van een quiche krokant?

Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier Lees meer

Hoe lang moet quiche?

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C gaar en goudbruin. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minut Lees meer