Wat valt onder gastronomie?

Jack Mol
2025-06-24 04:39:07
Count answers
: 1
Gastronomie valt niet expliciet onder de genoemde horecacategorieën, maar enkele categorieën hebben betrekking op de verkoop of het verstrekken van etenswaren en dranken, waaronder:
Categorie Horeca A1 bestaat uit discotheek, bar-dancing.
Categorie Horeca A2 bestaat uit zaalverhuur.
Categorie Horeca B bestaat uit café, bar, brasserie.
Categorie Horeca C bestaat uit cafetaria, snackbar, grillroom, fastfoodrestaurant, automatiek, snelbuffet.
Categorie Horeca D1 bestaat uit Restaurant, bistro, crêperie.
Categorie Horeca D2 bestaat uit lunchroom, koffiebar, koffie-/theehuis, IJssalon.
Horeca I bestaat uit een bedrijf of inrichting gericht op de verkoop van al dan niet voor consumptie ter plaatse bereide kleine etenswaren, het verstrekken van alcoholvrije dranken en/of het verstrekken van consumptie-ijs, zoals een fastfoodrestaurant, cafetaria, snackbar, shoarmazaken, lunchroom, koffie-theehuis of ijssalon.
Horeca IIa bestaat uit een bedrijf of inrichting gericht op de verhuur van zalen aan gezelschappen, al dan niet in combinatie met het verstrekken van eten en drinken en/of een gelegenheid alleen toegankelijk voor leden, zoals een zalenverhuurbedrijf of sociëteit.
Horeca III bestaat uit een bedrijf of inrichting gericht op het verstrekken van sterke alcoholische dranken, zoals een café of bar.
Horeca IV bestaat uit een bedrijf of inrichting gericht op het verstrekken van ter plaatse bereide maaltijden, inclusief (alcoholische) dranken, zoals een restaurant, eetcafé of bistro.
Horeca V bestaat uit een bedrijf of inrichting gericht op het aanbieden van logies, zoals een hotel of pension.

Amira Peters
2025-06-24 04:32:17
Count answers
: 1
Gastronomie is de kunst van lekker eten. Het woord ‘gastronomie’ komt van het Oudgriekse woord gaster (maag) en nomos (kennis). In een brede definitie slaat ‘gastronomie’ op de eetcultuur van een bepaald gebied. Alle kennis over eten, alle productiemiddelen, hoe voedsel door mensen wordt ervaren en wat het voor hen betekent, komt in dit koepelbegrip samen.
De moderne definitie van gastronomie is daarom: de wetenschap van smaken en proeven. De voornaamste activiteiten van een fijnproever zijn het ontdekken, proeven, ervaren, onderzoeken, begrijpen en schrijven over voedsel. Kortom het onderzoeken van alles wat met een gerecht te maken heeft.

Quinten Franse Storm
2025-06-24 00:27:13
Count answers
: 1
Gastronomie is de studie van de smaak van voedsel met alles wat daarbij hoort. Gastronomie omvat moleculaire gastronomie, dat wil zeggen gastronomie met toepassing van wetenschappelijke kennis. Het gaat ook over culinair genot, fijne kookkunst, hogere kookkunst, keukenterminologie, de kunst van lekker eten en drinken, lekkerbekkerij en smullerij. Gastronomie kan ook worden omschreven als gastrologie, haute cuisine, kookkunst, lekkerbekkerij en smulpaperij. Het selecteren, koken en nuttigen van verfijnd voedsel, of de kunst die dit omvat, valt ook onder gastronomie.
Lees ook
- Wat is de Bongo Gastronomisch Dineren bon?
- Wat is een gastronomisch diner?
- Wat is een gastronomisch genot?
- Wat is culinair genieten?
- Hoe reserveren met Bongo bon?
- Kan ik met een Bongo-bon een etentje voor 2 personen krijgen?
- Waar bestaat een 4-gangen diner uit?
- Wat is gastronomisch koken?
- Wat is een genot?