:

Waaruit bestaat de Franse keuken?

Eliza van Wijk
Eliza van Wijk
2025-09-16 09:13:54
Count answers : 32
0
De Franse keuken bestaat onder andere uit Ratatouille, Croque-monsieur, Quiche lorraine, Steak tartare, Citroentaart, Bechamelsaus, Moelleux au chocolat, Franse uiensoep, Clafoutis, Elsässer flammkuchen, Coq au vin, Boeuf bourguignon, Salade niçoise, Madeleines, Mosterdsoep, Geitenkaassalade, Remouladesaus, Pommes duchesse, Entrecote bordelaise en Gratin dauphinois.
Johanna Dekker
Johanna Dekker
2025-09-16 08:33:10
Count answers : 36
0
De Franse keuken wordt gekenmerkt door een grote diversiteit, zoals dat ook wel gezien wordt in de Chinese keuken en Indische keuken. Traditioneel heeft elk gebied van Frankrijk een eigen kenmerkende keuken. De keuken van het noordwesten van Frankrijk wordt gekenmerkt door het gebruik van boter, room en appels. De Provençaalse keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van olijfolie, kruiden en tomaten. De keuken van Zuidwest-Frankrijk wordt gekenmerkt door het gebruik van eendenvet, foie gras, eekhoorntjesbrood en pens. De keuken van noordoostelijk Frankrijk is afgeleid van de Duitse keuken en maakt gebruik van reuzel, worsten, bier en zuurkool. De vallei van de Loire heeft zijn schotels van zoetwatervis en witte wijnen uit de Loirevallei. De Baskische keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van tomaten en Spaanse pepers. De keuken van Roussillon is verwant aan de Catalaanse keuken. Franse wijn en de Franse kaas vormen een integraal onderdeel van de hele Franse keuken, als ingrediënten zowel als bijgerechten.

Lees ook

Wat is de typische keuken van Frankrijk?

Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux a Lees meer

Welke gerechten zijn populair in Frankrijk?

. Croque Monsieur/Croque Madamme 2. Tartiflette 3. Tarte Tatin 4. Croûte au fromage 5. Crêpe 6. Lees meer