:

Hoe krijg ik een korstje op cassoulet?

Inaya van de Velden
Inaya van de Velden
2025-09-13 20:25:15
Count answers : 29
0
Laat zachtjes koken tot de bonen bijna gaar zijn, maar nog net wat beet hebben. Giet er zoveel kookvocht bij tot aan het niveau van de bonen. Zet in de oven en laat zeker een uur gratineren. Telkens wanneer de bovenkant bruin is, steek je met een spatel de korst door het gerecht. De traditie wil dat dat zeven keer gebeurt.
Tristan van Breukeleveen
Tristan van Breukeleveen
2025-09-13 19:52:05
Count answers : 22
0
Om het af te maken maak je met oud brood een korstje. Met broodkruimels, peterselie en wat olijfolie bak je de broodkruimels goudkleurig. Blijf erbij en goed roeren! Strooi de kruimels op het laatste over de cassoulet, et voila!

Lees ook

Hoe kun je cassoulet het beste eten?

Cassoulet is prima herbergeten, het laat zich in grote hoeveelheden van te voren maken en smaakt all Lees meer

Wat is er zo bijzonder aan cassoulet?

Cassoulet is van oorsprong een echt boerengerecht waarbij witte bonen en gekonfijt of ingemaakt vlee Lees meer

Jonas Bos
Jonas Bos
2025-09-13 16:25:57
Count answers : 36
0
Belangrijk is dat het een wijde schaal is, zo ontstaat er een groot oppervlak voor de korst en die korst is belangrijk voor de echte cassoulet. Laat de schotel 2 uur garen op 170 graden. Vul eventueel aan met bouillon als het te droog dreigt te worden. Als de korst bruin is steek je er met een spatel door. Dat moet volgens Onno Kleyn zeven keer gebeuren, ergens anders las ik dat het acht keer moet…