:

Hoe kun je cassoulet het beste eten?

Jennifer van der Linden
Jennifer van der Linden
2025-08-11 04:34:11
Count answers : 2
0
Cassoulet is prima herbergeten, het laat zich in grote hoeveelheden van te voren maken en smaakt alleen maar lekkerder als het een dag eerder is gemaakt. Het liefst een dag van te voren maken, dan smaakt de schotel lekkerder. Tot slot kunnen je bij ons kiezen voor een vrij algemeen verkrijgbare wijn, waarvan we in de Herberg meestal ook wel een voorraadje hebben: een Vacqueyras. Eigenlijk zijn dus veel streekwijnen uit het zuiden van Frankrijk wel goed; let er wel op dat de wijn fruitig is, voldoende zuren heeft (om tegen het vet van de eend op te kunnen) en dat het geen tanninebom is. Zo’n stroeve wijn past niet bij dit ‘boerse’ recept.
Nisa Weerdenburg
Nisa Weerdenburg
2025-08-11 02:38:40
Count answers : 2
0
Cassoulet is een typisch lunchgerecht, want zwaar. De cassoulet wordt vandaag niet van Lima-bonen gemaakt maar van citroenbonen, er zit wel gekonfijt varken bij, èn braadworst, maar de eend/gans is ingeruild voor patrijs, verukkulluk… De onovertroffen kropsla staat à coté, life’s beautiful op de zaterdagmiddag, ook zonder wijn.