:

Hoe eet je cassoulet?

Melle van Vliet
Melle van Vliet
2025-09-13 20:12:04
Count answers : 25
0
Cassoulet is een bonenschotel uit Toulouse, of is het nu Castelnaudary…, of Carcassonne. Het gerecht bestaat uit witte (Lima) bonen, tomaat, varken, gekonfijte gans of eend en een (braad-)worstje. Het geheel gaat eventueel nog even in de oven met een laag broodkruim. De cassoulet wordt vandaag niet van Lima-bonen gemaakt maar van citroenbonen, er zit wel gekonfijt varken bij, èn braadworst, maar de eend/gans is ingeruild voor patrijs. Cassoulet is een typisch lunchgerecht, want zwaar.
Amelia Mohammad
Amelia Mohammad
2025-09-13 15:35:24
Count answers : 24
0
Leg onder in de schaal wat van de fijngehakte zwoerd en daarop een laagje bonen. Kruid met flink wat zwarte peper en wat zout. Verdeel het vlees over de bonenlaag en bedekt dat met de rest van de bonen. Giet er zoveel bouillon op dat alles mooi onderstaat. Laat de schotel 2 uur garen op 170 graden. Vul eventueel aan met bouillon als het te droog dreigt te worden. Als de korst bruin is steek je er met een spatel door. Dat moet volgens Onno Kleyn zeven keer gebeuren, ergens anders las ik dat het acht keer moet… Nou ja, het wordt altijd íets anders… Deze versie van de Cassoulet is genoeg voor 8 personen die van te voren een lange winterwandeling gemaakt hebben. Beetje groene salade en wat brood erbij is meer dan genoeg.

Lees ook

Hoe kun je cassoulet het beste eten?

Cassoulet is prima herbergeten, het laat zich in grote hoeveelheden van te voren maken en smaakt all Lees meer

Wat is er zo bijzonder aan cassoulet?

Cassoulet is van oorsprong een echt boerengerecht waarbij witte bonen en gekonfijt of ingemaakt vlee Lees meer