:

Welk gerecht kun je beter niet met wijn combineren?

Iris de Jonge
Iris de Jonge
2025-09-13 14:51:21
Count answers : 26
0
Zo dendert een zware saus, zoals bijvoorbeeld een peper- of blauwe kaassaus, met gemak over een lichte wijn heen. Zout versterkt smaken. Zo worden volle wijnen vaak wat vetter, worden tanninerijke wijnen harder en verliezen lichte wijnen soms wat van hun smaak. Suiker heeft een enorme invloed op een wijn. Het kan een wijn volledig platslaan en het zelfs bitter en zuurder laten smaken.
Elise Abdi
Elise Abdi
2025-09-13 12:44:30
Count answers : 36
0
Bittere gerechten versterken de bitterheid van de tannine. Een bitter gerecht gaat goed met een wijn met weinig of geen tannines die een licht zoetje of zoutje bevatten. Kruiden kunnen namelijk zo overheersend zijn, dat ze de geur en de smaak van de wijn volledig wegvalt. Kies bij kruidige gerechten daarom niet voor lichte en verfijnde wijnen, maar ga liever voor een wat kruidigere en aromatische wijn. Scherpe en pikante smaken worden versterkt door zuur in wijn. Zorg ervoor dat de wijn zelf niet té zuur is.

Lees ook

Hoe lang moet wijn koken voordat alcohol eruit is?

Bij een stoofpot met bier hoef je je niet zo veel zorgen te maken, na zo’n 2 uur pruttelen is al ong Lees meer

Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?

Wanneer u een deel van het vet uit het gerecht neemt, moet je er meestal een ander ingrediënt aan to Lees meer

Nova Öztürk
Nova Öztürk
2025-09-13 12:42:31
Count answers : 21
0
Spinazie bij zware rode wijnen. Gerookte zalm met sauvignon blanc. Combineer een dessert niet met een droge wijn, maar met een dessertwijn, koffie, thee of likeur. Krachtige rode wijn met uitgesproken kaas zoals munster of camembert.