:

Wat heb je nodig voor patisserie?

Tess de Gruijter
Tess de Gruijter
2025-09-13 08:52:31
Count answers : 22
0
Om te beginnen aan deze opleiding, heb je een diploma Zelfstandig Werkend Banketbakker of Zelfstandig Werkend Kok nodig. Je leert het vak van Patissier kennen van leermeesters die hun sporen hebben verdiend binnen de banketbakkerij. Tijdens de opleiding leer je onder andere suikertrekken, het maken van showstukken, ijsbereiding en chocoladewerk. Ook is er aandacht voor theoretische vakken zoals plannen, organiseren en kwaliteitszorg. Naast de beroepsspecifieke vakken volg je generieke vakken, zoals: Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook krijg je de mogelijkheid je te specialiseren door middel van een Keuzedeel.
Kay Perrono
Kay Perrono
2025-09-13 06:24:41
Count answers : 32
0
Je leert over de eigenschappen van grondstoffen en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Naast de vaktechnische aspecten wordt aandacht besteed aan het werken in een team, het plannen en organiseren van je werk, het hanteren van hygiënerichtlijnen, het berekenen van recepten en kostprijcen en het beheer van grondstoffen. Je maakt hierbij een planning en produceert verschillende producten die door de examinatoren worden beoordeeld op verkoopbaarheid.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een boulangerie en een patisserie?

Wat is een boulangerie? Een boulangerie is een Franse bakkerij, in tegenstelling tot een patisserie Lees meer

Wat is het verschil tussen een patissier en banketbakker?

Huh, is dat niet hetzelfde als een patissier? Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op Lees meer