:

Kun je ratatouille een dag van te voren maken?

Laura Malik
Laura Malik
2025-09-10 18:40:13
Count answers : 28
0
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.
Roos van Geffen
Roos van Geffen
2025-09-10 17:34:28
Count answers : 27
0
Dit ratatouille recept is bedoeld om een dag van tevoren maken, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Het is even wat werk, maar op de dag zelf hoeft het dan alleen nog maar een keer in de oven. De volgende dag hoef je alleen het bakpapier te verwijderen en de ratatouille een half uur af te bakken in een voorverwarmde oven op 200C. Plaats de ratatouille na afkoelen in de koelkast. Leg de stapeltjes tot slot in een cirkel op de piperade. Strooi wat zout over de groente en besprenkel het geheel rijkelijk met olijfolie. Dek de ovenschaal dan af met bakpapier en bak de ratatouille een half uur op 185C in de oven. Laat de schotel dan afkoelen in de oven, met het bakpapier er nog overheen. Voor het serveren kun je er nog wat balsamico azijn over druppelen om het helemaal af te maken. Heerlijk met een stokbroodje kruidenboter.

Lees ook

Hoe lang moet ratatouille stoven?

Voeg de courgette, tomaten en suiker erdoor. Voeg het bouquet garni toe en laat alles met het deksel Lees meer

Hoe eten de Fransen ratatouille?

De Fransen eten ratatouille als bijgerecht of als hoofdgerecht, vergezeld van bijvoorbeeld stokbrood Lees meer

Jasper de Haas
Jasper de Haas
2025-09-10 16:58:02
Count answers : 27
0
Maak je het een dag van tevoren, dan is het zelfs nog lekkerder. Laat de ratatouille liefst 2 uur of langer staan, zodat de smaak zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. De truc bij ratatouille zit ’m in de rust: laat het gerecht minstens twee uur staan voordat je het serveert.
Kyan Can
Kyan Can
2025-09-10 15:14:46
Count answers : 32
0
Maak het een dag van te voren en warm het dan op, geloof me dan smaakt het nog lekkerder.

Lees ook

Welke kruiden bij ratatouille?

Knoflook, rozemarijn, tijm en laurier. Deze Wereldse Melange geeft je ovengroenten een heerlijke tw Lees meer

Hoe wordt ratatouille gegeten?

Ratatouille wordt in Frankrijk – 's zomers overigens ook koud – meestal gegeten met stokbrood. In I Lees meer

Nadine van den Velde
Nadine van den Velde
2025-09-10 14:36:44
Count answers : 34
0
Om het jezelf nog iets makkelijker te maken kun je de tomatensaus van tevoren maken en eventueel invriezen.