:

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten bij het maken van ratatouille?

Senna Simsek
Senna Simsek
2025-09-10 17:43:29
Count answers : 27
0
Een veelvoorkomende fout is dat men de groenten samen in een pan doet en laat prutten tot het gaar is. Te veel tegelijk bakken zorgt voor nattigheid in de pan, aangezien courgettes en tomaten sloten vocht loslaten bij verhitting. Een andere fout is om de groenten niet apart te bakken, wat resulteert in het missen van karamelisatie en 'Maillard-effecten'.
Sofia de Ruiter
Sofia de Ruiter
2025-09-10 16:56:37
Count answers : 23
0
Als eerste de 'officiële' Provençaalse familie-versie Regel 1: Wat je ook gebruikt aan ingrediënten, denk er aan om de verschillende groentes altijd in gelijke groottes te snijden zodat alles goed gaar wordt. Regel 2: de aubergines altijd apart te frituren, die nemen namenlijk veel olie op en dan blijft er weinig over voor de andere groentes.

Lees ook

Hoe lang moet ratatouille stoven?

Voeg de courgette, tomaten en suiker erdoor. Voeg het bouquet garni toe en laat alles met het deksel Lees meer

Hoe eten de Fransen ratatouille?

De Fransen eten ratatouille als bijgerecht of als hoofdgerecht, vergezeld van bijvoorbeeld stokbrood Lees meer

Dave de Vrome
Dave de Vrome
2025-09-10 14:28:07
Count answers : 33
0
Je kunt ratatouille als bijgerecht bij gegrild vlees of gegrilde kip eten, al dan niet met brood erbij. Maar zonder vlees vind ik hem ook heerlijk. Met wat olijfolie met rode peper maak je hem wat pittiger. Aan een restje ratatouille voeg ik een blikje tomatenblokjes toe en dat pureer ik. Gehakt rul bakken, de saus erdoor roeren en warm laten worden voor een snelle pastasaus. Of ik eet het koud, als beleg van een geroosterde boterham.