:

Waarom eten de Fransen kaas na het avondeten?

Julian Rijcken
Julian Rijcken
2025-09-10 01:48:12
Count answers : 25
0
De Fransen eten kaas het liefst na de hoofdmaaltijd en vóór het dessert. In Frankrijk wordt kaas niet voor de maaltijd geserveerd maar – zoals gezegd – na het hoofdgerecht en vóór het dessert.
Yfke Bloemendaal
Yfke Bloemendaal
2025-09-10 01:42:12
Count answers : 28
0
Fransen eten kaas ná het hoofdgerecht en vóór het toetje. Heel soms willen de Fransen vrienden nog wel een stukje kaas aanbieden als aperitief, maar het gros van de kaasconsumptie in Frankrijk komt voor het zoete dessert. De Fransen eten hun kazen van mild naar sterk, je start dus met kazen als een brie of Comté en je eindigt met de schimmelkaas zoals een Roquefort of een Bleu d'Auvergne. In deze volgorde verpest je niet je smaakpallet met de sterkste kazen voor je de nuances van de zachtste kan proeven.

Lees ook

Hoe gebruik je Franse kaas?

De kazen op een kaasplankje eet je van mild naar pittig. Het ideale kaasplankje bestaat uit kazen v Lees meer

Is brie hetzelfde als camembert?

Brie en camembert worden nog vaak door elkaar gehaald. Logisch, want ze lijken ook best op elkaar: Lees meer

Brian Tahiri
Brian Tahiri
2025-09-09 20:23:49
Count answers : 24
0
De Fransen eten kaas na het avondeten omdat het onderdeel is van hun traditionele maaltijdcultuur. Ze serveren kaas als een apart gang na het hoofdgerecht, samen met fruit en crackers. De Fransen genieten van een grote variëteit aan kazen en beschouwen kaas als een belangrijk onderdeel van hun culinaire traditie. Kaas wordt meestal geserveerd na het hoofdgerecht en voor het dessert, als een manier om de maaltijd langzaam af te ronden. Het is ook een socialer onderdeel van de maaltijd, waarbij gasten de gelegenheid krijgen om samen te genieten van goede kaas en gezelschap.