Als je een salade maakt, kun je er verschillende ingrediënten aan toevoegen voor meer smaak.
Bij gewone kropsla met kerstomaatjes en plakjes hardgekookt ei kan een zoetzure dressing met azijn, zonnebloemolie, ui, peper, mosterd, honing en mayonaise lekker zijn.
Rucola met kappertjes, gedroogde tomaten, mozzarella, lente-uitjes en olijven combineert goed met een Italiaanse dressing van balsamico-azijn, olijfolie, mosterd, peper, honing en oregano.
Ook eikenbladsla met blokjes oude kaas, walnoten, ham, lente-uitjes, tomaatjes, appel en peer kan een lekkere optie zijn met een sausje op basis van frambozenazijn, walnotenolie, zonnebloemolie, mosterd, honing en peper.
Andere mogelijkheden zijn citroendressing met citroensap, olijfolie en peper of een basilicumdressing met balsamicoazijn, olijfolie, basilicum, pijnboompitten en peper.
Ook een mosterddressing met rode wijnazijn, olijfolie, Dijon mosterd en zwarte peper kan erg lekker zijn.
Verder zijn er nog opties zoals een dressing van limoensap en koriander, yoghurtdressing, blauwe-kaasdressing, honing-mosterddressing, pestodressing, oosterse dressing en lauwwarme spekdressing.
Al deze opties bieden veel smaak aan je salade en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren.