:

Waarom een aardappel in de soep?

Julia de Bruijn
Julia de Bruijn
2025-09-08 19:40:35
Count answers : 17
0
Aan het eind van de kooktijd geeft de aardappel zetmeel af en bindt de soep.
Lucas Gerritsen
Lucas Gerritsen
2025-09-08 16:42:36
Count answers : 25
0
Aardappel is niet de enige optie om soep te verdikken. Fijne aardappelen kunnen worden gebruikt om soepen zoals groentesoep of vissoep dikker te maken. Aardappelen werken ook goed in de vorm van geraspte aardappel om soep dikker te maken. Geraspte aardappel zal langzaam zetmeel afgeven om de soep te verdikken, en je kunt het proces versnellen door de geraspte aardappel in warm water te plaatsen en samen te wrijven voordat je het aan je soep toevoegt. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn ideaal als verdikkingsmiddelen voor soep. Bloem, aardappel, linzen, maïszetmeel, rijst, pasta, noedels en brood bevatten allemaal de nodige zetmelen om soep te verdikken.

Lees ook

Wat is het verschil tussen bisque en soep?

Bisque wordt nergens expliciet beschreven als zodanig in de context van de vraag naar soep, maar kan Lees meer

Waarom soep niet laten koken?

Bij groene groente soep, krijg je in elk geval met deksel koken bruine groente soep. Vraag kan je h Lees meer