Wat is de populairste poke-stijl?

Johannes de Graaf
2025-06-21 13:03:31
Count answers
: 3
Traditioneel werden fijngehakte kemirinoten (niet rauw eten!) gebruikt als knapperige topping. Ook lekker: macadamianoten, cashews, pickles, of wasabinootjes. Zo vers. Zo puur. Poké is een reisje Hawaï zonder de lange vlucht. Zeg nou zelf: wie wil er niet meesurfen op de huidige golf van kleurrijke poke bowls? Meer over de geschiedenis van poke: hoe het transformeerde van een eenvoudig en smaakvol gerecht met hapklare stukken vis, gemengd met Hawaïaans zeezout, kemirinoten, en wat gehakte limu (zeewier) – tot een Amerikaans fusiongerecht vertelt chef-kok Lee Anne Wong in dit artikel.

Tijn de Vries
2025-06-21 12:27:11
Count answers
: 2
Niet alleen in de Verenigde Staten zijn de mooie gerechten in een kom momenteel erg populair.
Ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen hun liefde voor kommetjes.
Maar alle food bowls hebben met elkaar gemeen dat er vooral gezonde ingrediënten in de kom worden gedaan en dat ze zo mooi mogelijk worden geserveerd.
De populairste stijl wordt niet expliciet genoemd in de tekst

Oscar van Hemert
2025-06-21 09:44:30
Count answers
: 4
Steeds populairder wordt de ahi poke, die bereid wordt met geelvintonijn.
Er bestaan tevens aangepaste versies van poke die kip of rauwe zalm en schaal- en schelpdieren bevatten.
Naast traditionele poke is vooral de poké bowl aan populariteit aan het winnen.
Deze bestaat uit een kom met verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn.
Ook zijn poké bowls op basis van vlees in opkomst.
De traditionele Hawaïaanse poke bevat vis die is gekaakt, ontveld en gefileerd.
De vis wordt langs de ruggengraat in stukken gesneden als een filet en vervolgens geserveerd met condimenten als zeezout, kemirinoot, zeewier en limu.
Volgens voedselhistorica Rachel Laudan werd deze vorm van poke populair rond 1970 en is dit nog steeds de gebruikelijke vorm op Hawaï.
Van 2014 tot halverwege 2016 steeg het aantal Hawaïaanse restaurants op Foursquare die onder meer poke serveerden van 342 tot 700.
In de daarop volgende jaren maakte poke ook opgang in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland en elders in Europa.
Een poké bowl
Zie Poké bowl voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
In restaurants op het Amerikaanse vasteland wordt in plaats van poke veelal de niet-traditionele spelling poké gebruikt, dus met een é.
Een vegetarische of veganistische variant wordt een Buddha bowl genoemd.
Viscarpaccio en vistartaar zijn in Europa wijdverbreide rauwe visgerechten vergelijkbaar met poke.
Een ander gelijksoortig gerecht is de Koreaanse hoe-deopbap en de Peruaanse ceviche.
Japanse sashimi bevat eveneens rauwe vis.