:

Hoe maak je kaasfondue?

Joëlle Smits
Joëlle Smits
2025-10-01 11:04:25
Count answers : 38
0
Maak de kaasfondue met de wijn volgens de aanwijzingen op de verpakking in de fonduepan. Leg de losse kaasjes in de kaasfondue. Bak 5-10 min. in de oven tot de kaasjes zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten. Haal de kaasfondue uit de oven en hou warm op het warmhoudplaatje. Je kunt variëren met de soort kaas, drank, kruiden en smaakmakers in kaasfondue. Vaak wordt droge witte wijn gebruikt. De soort kaas is de grootste smaakbepaler. Rasp de kazen voordat je ze verwerkt, zo smelten ze beter.
Tristan Bos
Tristan Bos
2025-09-29 02:25:52
Count answers : 38
0
Cut the garlic clove in half and rub the half clove over the fondue pot. Pour the white wine into the pot and heat over medium heat until it almost boils, but make sure it does not boil! Lower the temperature and gradually add the cheese. The Vacherin can be added in pieces. Continue stirring until all cheese has melted and the mixture is smooth. Dissolve the cornstarch in a small bit a water and stir well. Add to the cheese fondue. Add a splash of Kirsch to the cheese fondue and season to taste with a dash of nutmeg, salt and pepper.

Lees ook

Hoe kun je kaas met wijn eten?

Bij sterke kaas schenk je daarom bij voorkeur aromatische of zelfs kruidige wijnen. Zoals gewurztra Lees meer

Kan wijn koken?

Mensen koken met alcoholische dranken zoals bier of wijn. Dit kan erg lekker zijn, bijvoorbeeld in Lees meer

Dani Kuijpers
Dani Kuijpers
2025-09-18 13:01:28
Count answers : 33
0
Smeer de fonduepan in met geplette look voor extra smaak. Rasp de kazen en meng ze onder de schimmelkaas die je in de fonduepan al hebt fijngeprakt. Voeg droge witte wijn toe, ongeveer een derde van je kaashoeveelheid. Bind de massa eventueel met maïzena of bloem, aangelengd met wat water. Warm op een goed vuurtje en blijf roeren. Als er blaasjes verschijnen zet je het vuurtje zachter tot je een smeuïge homogene massa krijgt. Kruid af met peper of nootmuskaat, naar eigen voorkeur. Plaats de pan op een warmhoudplaat op tafel, zodat het kaasmengsel smeuïg en warm blijft.
Gijs van de Wal
Gijs van de Wal
2025-09-12 15:50:36
Count answers : 41
0
Smeer de bodem van de fonduepan in met het teentje knoflook. Doe de wijn in de pan en breng aan de kook, doe het citroensap erbij. Voeg de Uniekaas Pizza Hagel Mozzarella toe aan een fonduepan. Voeg vervolgens ook de geraspte Uniekaas Belegen toe aan de fonduepan. Blijf voortdurend roeren. Los de maïzena op in een klein schaaltje met een beetje wijn en roer tot een glad papje zonder klonten. Roer dit papje door de kaas. Breng de kaasfondue op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Serveer de kaasfondue met lekker stokbrood, groentesticks en crackers.

Lees ook

Wat is een alternatief voor kirsch in kaasfondue?

Maak een papje van de maizena en kirsch. Als je geen kirsch fan bent, kun je hier ook gewoon water Lees meer

Hoeveel alcohol zit er in kaasfondue?

Tip: De alcohol van de witte wijn in de kaasfondue verdampt niet (helemaal), daarom is het niet gesc Lees meer

Nienke Steenbakkers
Nienke Steenbakkers
2025-09-03 04:16:21
Count answers : 39
0
Rudolph van Veen "Zelf kaasfondue maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: met dit recept tover je binnen een halfuur een heerlijke pan kaas op tafel. Het idee is simpel: leg de hele camembert in de oven en laat 'm smelten. De buitenkant blijft stevig, terwijl de binnenkant smelt. Snijd de camembert open en dip!